ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα και καλοκαίρι στην Ελλάδα: Οι εκτιμήσεις για το πώς θα τα περάσουμε

Η λοιμωξιολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε σε λάθος χειρισμούς των ειδικών που πρέπει άμεσα να διορθωθούν για να τεθούν οι βάσεις για ένα ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού με το άνοιγμα της εστίασης να αποτελεί μια βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό.

Όσον αφορά το Πάσχα η κ. Παγώνη μίλησε για περιορισμούς που θα ισχύουν και φέτος με επίκεντρο τον τρόπο που θα γιορτάσουμε τονίζοντας όμως ότι θα μπορούσε να έχει περισσότερες ελευθερίες από το Πάσχα του 2020.

Καλύτερα θα είναι τα πράγματα σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, το καλοκαίρι μιας και ο αριθμός των εμβολιασμών, η  φυσική ανοσία από αυτούς που νόσησαν αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες θα βοηθήσουν σε περισσότερες ελευθερίες τονίζοντας ότι το καλοκαίρι θα έχει πολλά στοιχεία που θα θυμίζουν μια κανονικότητα.

Ωστόσο η κ .Παγώνη τόνισε ότι πρέπει η πολιτεία να ανακοινώσει ένα ασφαλές σχέδιο στηριζόμενο σε ουσιαστικά υγειονομικά πρωτόκολλά τόσο για τις αφίξεις των τουριστών και τους ελέγχους όσο και για τη παραμονή τους στα ξενοδοχεία.

Είναι πολύ σημαντικό από πολύ νωρίς τα ξενοδοχεία καραντίνας να είναι έτοιμα μετά από σωστή εκπαίδευση για να φιλοξενήσουν τουρίστες με covid.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ