ΕΛΛΑΔΑ

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα θα ανοίξουν – Θα παραμείνει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

People wearing protective masks and gloves walk in the streets as the Italian government allows the reopening of some shops while a nationwide lockdown continues following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Venice, Italy, April 14, 2020. REUTERS/Manuel Silvestri

Προτεραιτότητα στο άνοιγμα των επιχειρήσεων με μικρή κινητικότητα φαίνεται ότι θα δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ό,τι ανοίξει θα ανοίξει με μεγάλη προσοχή, σημειώνοντας ότι όταν ανοίξει το λιανεμπόριο θα αλλάξει και η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Ωστόσο η νυχτερινή απαγόρευση θα διατηρηθεί.

Σημειώνεται πως ο κ.Παπαθανάσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν περισσότερες δραστηριότητες στις πράσινες περιοχές. Υπογράμμισε ότι τα μέτρα απο την πλευρά της κυβέρνησης είναι έτοιμα και μόλις δώσουν το πράσινο φως οι επιστήμονες ο πρωθυπουργός θα λάβει την τελική απόφαση.

Τόνισε ακόμα ότι τα κλιμάκια του υπουργείου συνεχίζουν τους ελέγχους για τυχόν παραβάσεις τόσο σε λαϊκές αγορές όσο και σε σούπερ μάρκετ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ