ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πανελλήνιες 2024: Συνέχεια σήμερα με Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία

б�ݱᠴ��롤骾�ܳ幭 󴯠1Ёˠ ʡ鳡񩡭޲ �С񡳪嵞 7 ɯ��19, 㩡 � ᰼�ﵲ �ǂ属󩹭 ꡩ �ų𥱩� ˵꥟�頯𯟯頨ᠤ顣�ュ 󴯠µܨ炵ᠴ粠ͥ參맭骞򠃫󳡲. (EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕ.Λ. θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Μεθαύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, κι έτσι οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων έχει ως εξής:
-Τρίτη 18 Ιουνίου: Αγγλικά.
-Τετάρτη 19 Ιουνίου: Γερμανικά.
-Πέμπτη 20 Ιουνίου: Ελεύθερο Σχέδιο.
-Παρασκευή 21 Ιουνίου: Γραμμικό Σχέδιο.
-Σάββατο 22 Ιουνίου: Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία.
-Τρίτη 25 Ιουνίου: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία.
-Τετάρτη 26 Ιουνίου: Γαλλικά.
-Πέμπτη 27 Ιουνίου: Ισπανικά.
-Παρασκευή 28 Ιουνίου: Ιταλικά.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

Τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι: 
* Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
* Δελτίο εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
* Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων.

Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα, γεωμετρικά όργανα για τα μαθήματα που χρειάζονται, ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό, ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Τι ΔΕΝ πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι:
-Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.
-Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).
-Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές.

Κινητά τηλέφωνα απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Αν υποψήφιος φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδώσει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ