ΚΡΗΤΗ

Π.Λυμπερόπουλος: “Έργο πνοής για την Κρήτη η ηλεκτρική διασύνδεση”

«Η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης είναι έργο πνοής για το νησί, αλλά και για όλη τη χώρα. Θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, θα καταστήσει την Κρήτη πράσινο νησί με τη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα κατά 60%» τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Eurobank και επικεφαλής Large Corporate &Loan Syndications Πάνος Λυμπερόπουλος που επεσήμανε ότι η εμπλοκή της τράπεζας να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό είχε να κάνει με τον προσανατολισμό της στα έργα πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο κ.Λυμπερόπουλος μιλώντας στον Κώστα Μπογδανίδη τόνισε ότι το έργο αυτό έχει μεγάλα οφέλη καθώς παράλληλα εξοικονομούνται και 300-400 εκατομμύρια ετησίως από τα ΥΚΩ και πως η τράπεζα μπήκε μπροστά για να μπορέσει το έργο να τρέξει και να τελειώσει το 2023.
Ο κ.Λυμπερόπουλος μίλησε ακόμη για την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, μετά την πανδημία, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από το 2021 κιόλας θα έχουμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης που θα είναι ακόμη μεγαλύτερος το 2022. «Το 2021 θα ξεκινήσουμε δυναμικά και με τη βοήθεια και του Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Τα ποσά είναι μεγάλα και μπορεί με όλα μαζί, τη μόχλευση, τις χρηματοδοτήσεις να φτάσει στα 57 δισεκατομμύρια.

Για την Κρήτη ειδικά ο κ.Λυμπερόπουλος είπε τη σημασία που έχει για την οικονομία της χώρας ειδικά σε ό,τι αφορά τον τουρισμό ανέφερε ότι θα είναι ο βραχίονας ανάπτυξης της Ελλάδας και επεσήμανε ότι η τράπεζα αποδίδει μεγάλη σημασία στην περιοχή για αυτό και το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει περιοδεία υψηλόβαθμου κλιμακίου στο νησί.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ