ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Λαγόψαρο 10 κιλών τρόμαξε τους λουόμενους – Προσοχή και στα αγγελόψαρα (Φωτό)

Ανησυχία στους λουόμενους σε πολλές παραλίες της Κρήτης από την εμφάνιση λαγόψαρων που δεν περιορίζονται μόνο στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και σε σημεία κοντά στις ακτές.

Πολλά είναι τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες με ακροατές του Ράδιο Κρήτη και αναγνώστες του ekriti.gr να αναφέρουν ότι έχουν δει λαγόψαρα και μάλιστα μεγάλου μεγέθους να πλέουν στις ακτές.

Ένα λαγόψαρο – γίγας έκανε την εμφάνισή  του και στο Μύρτος της Ιεράπετρας με τον αναγνώστην του ekriti να το φωτογραφίζει με το μέγεθός του να εντυπωσιάζει αλλά και να φοβίζει.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι τουλάχιστον 10 κιλά και για να δείξει ο λουόμενος το μέγεθός του το φωτογράφισε δίπλα σε ένα βατραχοπέδιλο 44 νούμερο!

Το λαγόψαρο γίγας στο Μύρτος Ιεράπετρας

Τα λαγόψαρα κάνουν ζημιά

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο γνωστός δύτης Μανόλης Βουτσαλάς (Μπλομπλός) είπε ότι είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο η εμφάνιση λαγόψαρων κοντά στις ακτές αλλά δεν πρέπει να ανησυχούν οι λουόμενοι.

Το ψάρι αυτό, είπε, που έχει κατακτήσει και τη θάλασσα στην Κρήτη από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά και νότια, κάνει μεγάλη ζημιά στους αλιείς και για να εξολοθρευτεί πρέπει να επιδοτηθούν οι ψαράδες και να το αλιεύουν.Το λαγόψαρο είπε έχει εξαφανίζει τα χταπόδια.

Το τεράστιο λαγόψαρο

Προσοχή στα αγγελόψαρα

Παράλληλα είπε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται τώρα και στον πληθυσμό των αγγελόψαρων.Σε πολλά σημεία είναι κρυμμένα και αν τσιμπήσουν άνθρωπο μπορεί να του δημιουργήσουν πρόβλημα καθώς τα αγκάθια τους έχουν τοξικότητα.Πρέπει άμεσα ανέφερε ο κ.Βουτσαλάς να ρίξουν πάνω στο σημείο του τσιμπήματος καυτό νερό για να μην προχωρήσει το δηλητήριο.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ