Δήμος Κισάμου

Όταν ο Ν. Μιχαλολιάκος έκανε εγκληματική επίθεση σε βάρος του Ν. Κακαουνάκη

Συνεισφορά στον  “πρότερο έντιμο βίο” του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος είχε επιτεθεί μαζί με τον Αριστοτέλη Καλέντζη εναντίον του Νίκου Κακαουνάκη ένα βράδυ και τον έριξαν σε έναν λάκο με ασβέστη, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του  Νίκου Κακαουνάκη και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο .

Η παραδοχή του γεγονότος έγινε  από τον Ιώνα Φιλίππου στο βιβλίο “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Πολιτικός οδοδείκτης” από τις εκδόσεις Ήλεκτρον, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 για τον “πολιτικό θρίαμβο” του νεοναζιστικού μορφώματος το 2012. Σε αυτό αποκαλύπτεται η εγκληματική δράση των πρωταγωνιστών του.

“Ο Αριστοτέλης (Καλέντζης) με το Νίκο (Μιχαλολιάκο) έριξαν το Νίκο Κακαουνάκη σε ένα λάκο με ασβέστη”, έγραψε ο Ι. Φιλίππου για τους δύο “συναγωνιστές” του, με την ασφάλεια πως το αδίκημα έχει παραγραφεί.

 

 

Το περιστατικό αυτό της επίθεσης του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Αριστείδη Καλέντζη κατά του Νίκου Κακαουνάκη υπενθυμίζει σήμερα ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Γιώργος Ρωμαίος, με άρθρο του στο “Βήμα” με τίτλο ” από τον Κ. Μανιαδάκη στην Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου”.

Η εγκληματική επίθεση που είχε ως στόχο τουν Ν. Κακαουνάκη έγινε εξαιτίας των αποκαλύψεων του αείμνηστου δημοσιογράφου για τη δράση της Χούντας με το δίτομο έργο “2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας” των Εκδόσεων Παπαζήση. Στο βιβλίο αυτό ο Ν. Κακαουνάκης είχε συνομιλήσει αναλύτικά και επί ώρες με τους πρωταγωνιστές του πραξικοπήματος αποκαλύπτοντας τη συνωμοτική τους δράση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος της Ελλάδας και κατά της Κύπρου.

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ¨Νέοι Ορίζοντες”