ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Τρία πιθανά κρούσματα στην Ελληνική ομάδα

Αλματώδη αύξηση έχουν τα κρούσματα COVID-19 στην Ιαπωνία. Ανάμεσα στις θετικές περιπτώσεις υπάρχουν πολλές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με αθλητές. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα ζήτησε από τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά.

«Για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και για να έχουμε τη στήριξη του λαού θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός. Σε ένα ξενοδοχείο, στην πόλη Χαμαμάτσου, όπου μένει μία βραζιλιάνικη αποστολή 31 ατόμων, επτά μέλη από το προσωπικό βρέθηκαν θετικά, αλλά, προς το παρόν, οι αθλητές είναι αρνητικοί.

Η ρωσική ομάδα ράγκμπι βρίσκεται σε καραντίνα καθώς ο προπονητής τους νόσησε, ενώ η ολυμπιακή ομάδα των προσφύγων που προετοιμάζεται στο Κατάρ ανέβαλε, προς το παρόν, το ταξίδι της για την Ιαπωνία διότι μέλος από την αποστολή βρέθηκε θετικό.

Προβλήματα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και στην ελληνική ομάδα. Δύο αθλητές και ένας αξιωματούχος έχουν νοσήσει και δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες των αναχωρήσεων. Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική αποστολή στο Τόκιο.

Πηγή: Kathimerini.gr

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ