Δήμος Κισάμου ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμπούσας ευχαριστεί

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμβούσας, με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο “Γραμπούσα το Παλλάδιο της Κρητικής Λευτεριάς” στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες του, σε όλους τους συμμετέχοντες στην εν λόγω διοργάνωση.

Σε ένα από τα πιο φημισμένα και σημαντικά νησιά του απελευθερωτικού αγώνα από την Τουρκοκρατία, την Γραμβούσα, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Προμάχων της Ελευθερίας της Κρήτης, μόνο υπερηφάνεια και βαθιά συγκίνηση μπορεί να μας γεμίσουν.

Το Φρούριο της Γραμβούσας εξακολουθεί να στέκει αγέρωχο, θυμίζοντας μας, ότι το μικρό αυτό νησί έγινε η έδρα της Επαναστατικής Επιτροπής Κρήτης και το πρώτο ελεύθερο κομμάτι της, το 1825.

Αποτείνοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους επαναστάτες αγωνιστές προγόνους μας, σαν Πολιτιστικός Σύλλογος, αγκαλιάσαμε ένθερμα από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Επιτροπής Κίσαμος ΄21 ΄21, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης και με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμάς τους Γραμβουσιανούς, εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε το Δήμο Κισάμου και ιδιαίτερα την Επιτροπή Κίσαμος ΄21 ΄21 η οποία αποτελείται από τον κ.Χαχλάκη Γεώργιο, την κα Λαϊνάκη Νεκταρία, τον κ.Παρασκάκη Θοδωρή και τον κ.Γεωργιλάκη Γιώργο για την άψογη συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε εγκάρδια τον κ.Καστανάκη Γιώργο για την προσφορά & την επεξεργασία της πέτρας, καθώς και την άψογη επίβλεψη των εργασιών κατασκευής και τοποθέτησης του μνημείου.

Επίσης τον κ.Γοναλάκη Νίκο για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του μνημείου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης κ.Φουρναράκη Κωνσταντίνο, που με την καθηλωτική ομιλία του μας έφερε πιο κοντά στους μοναδικούς Επαναστάτες Ήρωες της Γραμβούσας .

Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά των κερασμάτων της εκδήλωσης το ζαχαροπλαστείο Ε.&Ν. Σημαντηράκη, το κατάστημα εμπορίας τροφίμων Γ. Αννουσάκης & Σια Ο.Ε., καθώς και το Αρτοποιείο Χαιρετάκης Γεώργιος.

Επιπλέον ευχαριστούμε ολόψυχα τη Φιλαρμονική Κισάμου Ειρηναίος Γαλανάκης που μας ταξίδεψε μελωδικά, το Σύλλογο Ριζιτών η Κίσαμος, καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Γηγενής που με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα Ριζίτικα τραγούδια τους, έδωσαν ένταση στα συναισθήματα της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ερυθρό Σταυρό Κισάμου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, στον Σημαιάκη Μιχάλη για τη βοήθεια του, καθώς και στους Ραϊσάκη Γιάννη, Σταματάκη Λευτέρη & Σταματάκη Γρηγόρη που μας μετέφεραν με τα σκάφη τους αφιλοκερδώς στο νησί της Γραμβούσας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά  το εστιατόριο Γραμπούσα του κ. Δεικτάκη Παναγιώτη για την εξαιρετική περιποίηση στο δείπνο που παραθέσαμε μετά το πέρας της εκδήλωσης σαν Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμβούσας ,στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά και ένθερμες ευχαριστίες στην εταιρεία Cretan Daily Cruises και στον κ.Χηνόπουλο Περικλή που στέκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, προσφέροντας και στη συγκεκριμένη εκδήλωση τη δωρεάν μεταφορά του κόσμου στη Γραμβούσα.

Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, στήριξε, υποστήριξε και μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα υπερηφάνειας για τους ένδοξους προγόνους μας.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους!!!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ