ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο Μανούσος Βολουδάκης στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις αγροζημιές σε Κίσαμο – Κεραμειά

Mε τον τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, και τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Γιάννινα συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης.
Για τη συνάντηση ο κ. Βολουδάκης αναφέρει: “Ζήτησα τη συνάντηση για να τους ενημερώσω για το πρόβλημα των αγροζημιών σε ορισμένα χωριά της Κισάμου και των Κεραμειών, καθώς και για την ανάγκη να ενισχυθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ώστε να μπορέσει να το αντιμετωπίσει.
Παρουσίασα όλο το ιστορικό του ζητήματος, τη σημερινή κατάσταση, καθώς και το πνεύμα της διάταξης για τα διοικητικά πρόστιμα του ν.4760/2020, η οποία βασίστηκε σε δική μου παλαιότερη τροπολογία.
Ζήτησα να υπάρξει ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, ο οποίος στοχεύει στους κατά σύστημα και κατ’ επάγγελμα παραβάτες, οι οποίοι είναι μεν πολύ λίγοι στον αριθμό αλλά η δράση τους απλώνεται σε πολύ μεγάλες εκτάσεις, καταδυναστεύοντας κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά.
Καθώς η ενίσχυση της Αστυνομική Διεύθυνσης Χανίων με μόνιμο προσωπικό είναι δύσκολη και χρονοβόρα, ενώ το πρόβλημα πιεστικό και άμεσο, πρότεινα να εφαρμοσθούν έλεγχοι από κλιμάκια άλλων νομών της Κρήτης.
Τόσο ο Υφυπουργός, όσο και η ηγεσία της ΕΛΑΣ, έδειξαν πλήρη κατανόηση του θέματος και διάθεση να το αντιμετωπίσουν ριζικά”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ