ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο Κώστας Γκουσγκούνης είχε παίξει στη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»

Έχει συνδέσει το όνομά του με τον ερωτικό ελληνικό κινηματογράφο. Έγινε ο «βασιλιάς του ροζ σινεμά» και μέχρι σήμερα οι ατάκες του στις ταινίες όπου πρωταγωνιστούσε, ακούγονται και λέγονται.

Ο λόγος για τον Κώστα Γκουσγκούνη, ο οποίος κατάφερε να γίνει o μύθος των ερωτικών ταινιών για μια εικοσαετία σχεδόν (1965-1984), αφήνοντας τη δική του εποχή στη βιομηχανία αυτή. Ωστόσο, ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν πως ο ηθοποιός δεν παίξει μόνο σε ερωτικές ταινίες.

Ο Γκουσγκούνης ξεκίνησε την καριέρα του ως κομπάρσος στις αρχές της δεκαετίας του ’50, κάνοντας μεταξύ άλλων κι ένα πέρασμα από την ταινία η «Θεία απ’ το Σικάγο» (1957). Αν και το πέρασμα που ξεχώρισε, ήταν εκείνο στην ταινία «Μια ζωή την έχουμε» (1958), όταν ο φακός τον απαθανάτισε ως καφετζή στο πλευρό του Δημήτρη Χορν.

Ο αγνώριστος και σε νεαρή ηλικία Γκουσγκούνης σερβίρει τον καφέ στον ταμία Χορν, που είναι πνιγμένος από τους λογαριασμούς και μετά βίας σηκώνει το κεφάλι του, έχοντας πάντως έναν μικρό διάλογο μεταξύ τους.

Ωστόσο, αυτό που σίγουρα δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως ο Κώστας Γκουσγκούνης έπαιξε στα έξι πρώτα επεισόδια της τηλεοπτικής μεταφοράς του καζαντζακικού «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», στο ρόλο του σεΐζη!

Σύμφωνα με την πλοκή, η οικονόμος του Τούρκου Αγά (Γιάννης Αργύρης), η Μάρθα (Ελένη Ζαφειρίου) βρίσκει τα ματωμένα ρούχα του σεΐζη (Κώστας Γκουσγκούνης) -υπασπιστή του Αγά- κι αποκαλύπτεται ότι εκείνος είχε δολοφονήσει το Γιουσουφάκι. Έτσι, ο Αγάς τον κρέμασε, αφού πρώτα τον βασάνισε. Και κάπως έτσι, τελείωσε η εμφάνισή του στη θρυλική σειρά της ΕΙΡΤ, που πρωτοπροβλήθηκε το 1975.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ