ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Μιχάλης Μόσιος: Πώς είναι σήμερα ο θρυλικός «Ταμτάκος»

Ο Μιχάλης Μόσιος, με συμμετοχή σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, ενσάρκωσε τον ρόλο του «Ταμτάκου» σε 14 βιντεοταινίες, από το 1983 έως και το 1990, όπως και σε πολλές επιθεωρήσεις.

Πώς δημιουργήθηκε ο ρόλος του Ταμτάκου

Ο Μιχάλης Μόσιος τη δεκαετία του 1970 έπαιζε τον γιο της Ρένας Βλαχοπούλου στο δημοτικό θέατρο Πειραιά στο έργο “Χαρτοπαίχτρα”. Τότε ήταν που δημιούργησε τον Ταμτάκο.

Στην ίδια παράσταση έπαιζε και ο αείμνηστος Θέμης Μάνεσης που έκανε τον “παπατζή”. Κάποια στιγμή ο Θέμης Μάνεσης αποχώρησε και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει. Πήρε από το βεστιάριο μια παλιά τραγιάσκα, ρούχα και περούκα ώστε να μην καταλάβει το κοινό ότι έκανε διπλό ρόλο και υποδύθηκε τον κλεφτοκοτά. Μόλις εμφανίστηκε στη σκηνή οι θεατές άρχισαν να γελάνε και τότε η Βλαχοπούλου του είπε ότι κάνει και για επιθεώρηση.

Σημειώνεται ότι τόσο οι ταινίες του όσο και αποσπάσματα από αυτές βρίσκονται στο youtube, με την επισκεψιμότητα να βρίσκεται στα ύψη.

Παρλάπιπας: Μιχάλης Μόσιος: Δεν πάει ο νους σας που είναι και τι κάνει σήμερα ο Ταμτάκος!

Το μοιραίο τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε η σύντροφός του

Το 1974 η αρραβωνιαστικιά του σκοτώθηκε σε δυστύχημα που είχαν με το μηχανάκι. Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Μόσιος είχε πάθει διάσειση και έσπασε τον ώμο του. Όμως, η φίλη του είχε τραυματιστεί σοβαρά και λίγες μέρες αργότερα ξεψύχησε. Ο ηθοποιός έπαθε κατάθλιψη.

«Δεν άκουγα, δεν μιλούσα, δεν κοιμόμουν, δεν έτρωγα. Ήμουν εγώ και τα κόκαλά μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. Σιγά σιγά με τη βοήθεια δυο φίλων του από τη Θεσσαλονίκη, συνήλθε. Όμως, δεν την ξέχασε ποτέ και έχει ακόμα πράγματά της.

Εκείνη τη χρονιά ο Μόσιος έπαιξε με την Ρένα Βλαχοπούλου στην παράσταση «Ο Σεΐχης Της Καβάλας».

Η άγνωστη καριέρα του Μιχάλη Μόσιου στο θέατρο

Το μεγάλο παράπονο του ηθοποιού είναι ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ταμτάκου, δεν είχε προτάσεις για κάποιον άλλο ρόλο παρόλο που στο παρελθόν είχε παίξει σε δεκάδες παραστάσεις.

Ο Μιχάλης Μόσιος σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η καριέρα του ξεκίνησε με ρόλους σε αρχαία έργα και παραστάσεις ξένων θεατρικών συγγραφέων. Έπαιξε Αριστοφάνη, Αισχύλο και Σοφοκλή, ενώ ακολούθησαν ρόλοι στον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ και στον «Φάουστ» του Γκαίτε. Το 1972 κατέβηκε στην Αθήνα, όπου υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες. Έπαιξε στην παράσταση «Ριχάρδος Γ» πλάι στον Δημήτρη Χορν. Ο Μόσιος έπαιξε σε πολλές ακόμα θεατρικές παραστάσεις. Δεν υπήρξε ούτε μια χρονιά που να έμεινε εκτός σκηνής. Ακόμη και όταν περνούσε δύσκολα…

Μιχάλης Μόσιος: Δείτε πως είναι σήμερα ο θρυλικός «Ταμτάκος»

Μιχάλης Μόσιος

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ