Γεύση - Ψυχαγωγία

“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” είναι ίσως η δημοφιλέστερη σειρά της τηλεοπτικής ιστορίας καθώς το  έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι παίζεται ακόμα και σήμερα, 43 χρόνια μετά την δημιουργία του!

ναζ

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο πρωταγωνιστής της σειράς, κατά τη διάρκεια των διαλλειμάτων από τα γυρίσματα κάπνιζε, έπινε ουίσκι για να ζεσταθεί και συζητούσε με τον σκηνοθέτη!

νας
ναζατερ

Τα περισσότερα δεινά τα τράβηξε ο Ρόμπερτ Πάουελ, που χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για να υποδυθεί τον Ιησού, ενώ για να γυριστεί η σκηνή που κουβαλά τον σταυρό και αυτές της σταύρωσης, έκανε δίαιτα 12 μέρες πριν.

Μάλιστα, λέγεται ότι, στη σκηνή με τον σταυρό παραλίγο να του πέσει, όμως τον συγκράτησαν με σχοινιά οι συνεργάτες της παραγωγής.

βα

“Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο… ρεαλιστικός μπορούσα”, ανέφερε ο ηθοποιός.

Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί

αΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ