Δήμος Κισάμου Νομός Χανίων

Ντόρα Μπακογιάννη : Πρέπει να κλείσει ο Μπάλος, τον έχουμε καταστρέψει!

Σε τρεις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο φαράγγι της Σαμαριάς, στον Μπάλο και στο Ελαφονήσι, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στην ομιλία της στο «2o Chania Business Fοrum» η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε  για την ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του περιβάλλοντος με συγκεκριμένους όρους και κανόνες και όρους, που θα τηρούνται απαρέγκλητα.  

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Υπάρχει ένα όριο στον τουρισμό. Αν πρόκειται να καταστρέψουμε το φυσικό περιβάλλον για να αυξήσουμε για κάποιο διάστημα τον αριθμό των επισκεπτών τότε είμαστε σε πολύ κακό δρόμο».

Ιδιαίτερα κατηγορηματική ήταν σε ότι αφορά την περιοχή του Μπάλου, καθώς όπως είπε, τον έχουμε καταστρέψει εντελώς:

«Ο Μπάλος δεν σηκώνει ούτε έναν άνθρωπο. Ο Μπάλος πρέπει να κλείσει τελείως. Οι μόνοι άνθρωποι που θα πρέπει να πηγαίνουν οδικώς εκεί είναι εκείνοι που θα πρέπει να καθαρίζουν από τη θαλάσσια ρύπανση που θα έχει. Η ανάπτυξη του Μπάλου θα γίνεται από τα καραβάκια που θα περνούν και θα βλέπουν οι άνθρωποι του Μπάλου. Τον Μπάλο τον έχουμε καταστρέψει. Σήμερα δεν υπάρχουν ούτε στρείδια, ούτε ροζ παραλία, δεν υπάρχει τίποτα. Αυτό πρέπει να ξαναγεννηθεί. Για να ξαναγεννηθεί θέλει απόλυτη απαγόρευση τουρίστα στον Μπάλο», επεσήμανε η κα. Μπακογιάννη.

Για την περιοχή του Ελαφονησίου, είπε ότι οι δύο Δήμοι (σ.σ: Κισάμου και Καντάνου Σελίνου) θα πρέπει να λάβουν μέτρα, σε συνεργασία με το κράτος, για την προστασία της περιοχής.

Τέλος για το φαράγγι της Σαμαριάς, η κα Μπακογιάννη είπε:« Γιατί 5 ευρώ εισιτήριο το φαράγγι της Σαμαριάς; Πρέπει να έχει ένα εισιτήριο πολύ πιο ακριβό και τα έσοδα να διαχέονται σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δέκα ευρώ εισιτήριο δεν είναι τίποτα το φοβερό».

Στην τοποθέτησή της η κα. Μπακογιάννη επεσήμανε ακόμη ότι «η ποιότητα των κρητικών επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι μοναδική. Έχουμε επιχειρηματίες που θέλουν να αφήσουν τη σφραγίδα τους στο νησί. Θέλουν ενθάρρυνση, πίστη και στήριξη σε αυτή τους την προσπάθεια».

 

Πηγή : parakritika.gr