Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Νομός Χανίων: Μεγάλα ύψη βροχής – Στο Έλος το μεγαλύτερο ύψος

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στα Χανιά την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη που παρουσιάζονται στον ακόλουθο πίνακα, καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο όπου σε πολλές περιοχές το ημερήσιο ύψος βροχής ξεπέρασε τα ακόμα και τα 70 mm. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Γύθειο η βροχή έφτασε στα 76 χιλιοστά, κι ακολούθησε το Κομπότι Άρτας με 44 χιλιοστά. Στο Έλος Χανίων, το ύψος έφτασε στα 30 χιλιοστά. Βροχοπτώσεις παρόμοιας έντασης καταγράφηκαν και στα Στους Μολαούς, το Μυστρά, τη Σκάλα Λακωνίας και την Καλαμάτα.

ύψη βροχής

Εντονη βροχόπτωση ξεκίνησε και στο Ηράκλειο το πρωί της Δευτέρας (13/11) λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, αλλάζοντας το καλοκαιρινό σκηνικό σε όλο το νησί. Βροχή ξέσπασε νωρίτερα μέσα στην ημέρα και στα Χανία, επιβεβαιώνοντας την πρόγνωση του καιρού, η οποίο έκανε λόγο για ένα νέο νέο καιρικό σύστημα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, βαθμιαία κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Το νέο καιρικό σύστημα που διέρχεται από τη χώρα, με κίνηση ανατολική νοτιοανατολική, επηρεάζει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές
  • Μέχρι και τις απογευματινές ώρες οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και η δυτική Κρήτη.
  • Μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ