Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου: “Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν τόλμησε να δημιουργήσει Κανονισμό κοινοχρήστων χώρων”

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου είναι κάθετα αντίθετος με το χειρισμό της υπόθεσης της οριοθέτησης των ομπρελοκαθισμάτων στη Φαλάσαρνα Κισάμου το Σάββατο 22-7-23, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 14 επιχειρηματιών της περιοχής μας. Διανύουμε μια μέτρια τουριστική σεζόν με υψηλό κόστος και χαμηλό κέρδος για τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Οι επιθετικές παρεμβάσεις με συλλήψεις εν μέσω τουριστικής σεζόν κάθε άλλο παρά λύνουν προβλήματα. Ο Δήμος μας όταν απαιτεί την τήρηση των νόμων θα πρέπει να το κάνει δίκαια προς όλες τις πλευρές, προς όλους τους επιχειρηματίες και προς όλους τους πολίτες, διαφορετικά θα εγκλωβίζεται σε μικροπολιτικές τακτικές που δυστυχώς μας χαρακτηρίζουν. Επίσης είναι αδιανόητο οι υπεύθυνες υπηρεσίες να μην απαντούν εμπρόθεσμα στις αιτήσεις των επιχειρηματιών εκθέτοντας τους απέναντι στο νόμο.
Στο βωμό μιας εκλογικής αναμέτρησης οι παρατάξεις παίρνουν τις θέσεις τους και δημιουργούν αντιπαλότητες εφαρμόζοντας τακτικές εντυπωσιασμού πολλές φορές χωρίς ουσία με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργικότητας τόσο του Δήμου μας όσο και των επιχειρήσεων μας.
Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου είναι μακριά από όλα τα πολιτικά σενάρια και τις πολιτικές προεκτάσεις που κρύβονται πίσω από παραταξιακές κινήσεις.
Από την άλλη Θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Όλοι σιωπούμε υποκριτικά όταν οι καταπατήσεις κοινόχρηστων χώρων εντός του δήμου, από επιχειρήσεις μετατρέπουν την καθημερινότητα του δημότη Κισάμου σε βάσανο. Θέλετε να βγούμε μια βόλτα και να μετρήσουμε καταπατήσεις πεζοδρομίων; Θέλετε να μετρήσουμε καταπατήσεις πλατειών; Θέλετε να μετρήσουμε καταπατήσεις παράλιων από άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο; Θέλετε να μετρήσουμε καταπατήσεις ασφάλτου (κισαμίτικη πατέντα αυτό) Θέλετε να μετρήσουμε παράνομους πάγκους μικροπωλητών χωρίς άδεια στους δρόμους προς τις διάσημες παραλίες μας; Θέλετε αλήθεια να εφαρμοστεί ο νόμος παντού; Παντού όμως.
Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο απελπιστικά άδικο και πόσος αθέμιτος ανταγωνισμός δημιουργείται όταν το καφέ ή η ταβέρνα ή το beach bar με την καλύτερη θέση, κάνει απεριόριστη επέκταση τραπεζιών, καρεκλών ή ομπρελών δεξιά και αριστερά του; Πως θα δουλέψει ένα αντίστοιχο κατάστημα, όταν δίνουμε το δικαίωμα στον «μεγάλο» της πιάτσας, να μεγαλώνει τους χώρους του χωρίς κανόνες και χωρίς κόστος;
Και δεν απευθυνόμαστε μόνο στο Δήμο, απευθυνόμαστε και στους επιχειρηματίες και στους δημότες.
Ποια είναι η λύση σε όλα αυτά; Είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει λύση είναι η δημιουργία ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ και εφαρμογή του νόμου.
Είμαστε έτοιμοι να τον εφαρμόσουμε;
-Ο Δήμος δεν είναι έτοιμος, γιατί θα πρέπει να εναντιωθεί με τη μισή Κίσαμο προκειμένου να διανέμει τους χώρους. Κανένας δήμαρχος ποτέ δεν το τόλμησε (για να μην τα ρίχνουμε όλα στον σημερινό).
-Οι Επιχειρηματίες δεν είναι έτοιμοι να χαλάσουν την βολή που τους δίνει η μη εφαρμογή κανόνων.
-Οι Δημότες ζυγίζοντας μην τυχόν και χαλάσουν τις σχέσεις τους με κάποιους επιχειρηματίες, δυσκολεύονται να εκφέρουν άποψη και να προσωποποιήσουν τον «παράνομο», παρά μόνο ομολογούν κάπου κάπου αορίστως ότι δεν έχουν χώρους να βάλουν ομπρέλα και δεν έχουν χώρους να περάσουν με καροτσάκι από τα πεζοδρόμια.
Αυτή η πόλη δεν θα αλλάξει μόνη της, όλοι μας πρέπει να την αλλάξουμε. Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος δηλώνει παρόν σε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και αναβάθμιση της Κισάμου μας.
Εκ του ΔΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ