Κρητικοί εκτός συνόρων

Νέα Υόρκη: Στην Εντατική ομογενής γιατρός – Το μοιραίο κρητικό γλέντι

Σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ομογενής ιατρός, ο οποίος εισήχθη στο NYU Hospitalist Cornell πριν από μερικές μέρες, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, Δρα Παναγιώτη Μανώλα που μίλησε στην ηλεκτρονική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», η κλινική του εικόνα θεωρείται βελτιωμένη, ενώ άπαντες αναμένουν να δουν ποια θα είναι η περαιτέρω ανταπόκριση του οργανισμού του μέχρι και την Τετάρτη.

«Ο συνάδελφος παραμένει στην Εντατική διασωληνωμένος, αλλά είναι καλύτερα κατά 20 – 30%. Η κατάστασή του είναι σοβαρή. Μέχρι την Τετάρτη δεν μπορεί να βγει από την Εντατική. Οπως πληροφορηθήκαμε, του χορηγήθηκε κι ένα νέο φάρμακο», ανέφερε ο Δρ. Μανώλας.

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.», συνολικά είχε απαιτηθεί να νοσηλευτούν 4 ιατροί, με τους τρεις να ανταποκρίνονται στις θεραπευτικές αγωγές και να λαμβάνουν εξιτήριο τις προηγούμενες ημέρες. Παράλληλα, τουλάχιστον άλλοι πέντε ιατροί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοίό, η κατάστασή τους όμως είναι ελεγχόμενη και δεν έχει χρειαστεί να προχωρήσουν σε κάτι περισσότερο από κατ’ οίκον θεραπεία και απομόνωση.

Τέσσερις ομογενείς νεκροί – Το μοιραίο γλέντι

Τέσσερις απώλειες από τον κορωνοϊό μετράει πλέον η Ομογένεια. Μετά τον Γιώργο Ποσσά και τον Αβραάμ Καλτσά, πρώην πρόεδρο των Δραμινών, πλέον θρηνεί και η κρητική οικογένεια όπου μέσα σε 24 ώρες έχασε δύο μέλη της.

Τον 59χρονο Ανδρέα Κουτσουδάκη, την Παρασκευή το πρωί και τα ξημερώματα του Σαββάτου τον 70χρονο Στέλιο Βολικάκη, από τις Φονές Αποκορώνου.

Το κρητικό γλέντι στο Στάτεν Αϊλαντ στις 7 Μαρτίου όπως φαίνεται απέβη μοιραίο, καθώς οι περισσότεροι που παραβρέθηκαν εκείνη τη βραδιά στο χορό κόλλησαν τον ιό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 40.

Κάποιοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ πολλοί βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Οι σύζυγοι και των δύο ανδρών, Βαρβάρα Κουτσουδάκη και Ευγενία Βολικάκη προσβλήθηκαν και αυτές τον ιό, με πιο ήπια συμπτώματα.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ – ΑΝΤ1

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ