ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Οι καλύτερες μέρες για την Κρήτη μας είναι μπροστά μας» – Σήμερα στα Χανιά

«Δε χωρά… εφησυχασμός, δεν έχει κριθεί τίποτε ακόμα. Πόρτα-πόρτα θα γυρίσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να πάμε ακόμα καλύτερα στις ερχόμενες εκλογές, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία».

Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα που έστειλε χθες Τρίτη 30 Μαΐου, από την ανατολική Κρήτη κατά την πρώτη ημέρα της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόσο το βράδυ από την πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όσο και νωρίτερα από τη Σητεία, τον Μακρύ Γιαλό, την Ιεράπετρα, τον Άγιο Νικόλαο και τον Μοχό έθεσε ως μεγάλο “στοίχημα” την αυτοδυναμία της Ν.Δ. στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, υποσχόμενος συνάμα καλύτερες μέρες για την Κρήτη…

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, 10 λεπτά πριν την ομιλία του στην πλατεία Αγίου Τίτου επικοινώνησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, τονίζοντας πως «προσβλέπει σε μια νέα περίοδο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, χωρίς να υπονομευτεί η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που επισκέπτεται την Κρήτη, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ο ίδιος επέλεξε μάλιστα μια διήμερη περιοδεία αλά road trip, με επισκέψεις σε διάφορες περιοχές, ώστε να απευθύνει διά ζώσης ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ για το ότι η Κρήτη “βάφτηκε” για 1η φορά στα χρονικά της Μεταπολίτευσης “γαλάζια”.

Σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί τις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου και Χανίων. Θα ξεκινήσει από το Πέραμα, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφτεί τις Βρύσες, τον Πλατανιά, την Κίσσαμο και το Θέρισο.

«Να πανηγυρίσουμε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στο Ηράκλειο απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ, συνοδευόμενο από πολιτικές αιχμές. «Ποιος θα περίμενε ότι θα κερδίζαμε το Ηράκλειο με 13 μονάδες και τον τόπο μου, τα Χανιά, με 21 μονάδες διαφορά; Είμαι σίγουρος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκεί πάνω που βρίσκεται σήμερα θα χαμογελά.

Σε αυτές τις εκλογές νίκησαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα ενωμένη και φωτεινή και όχι αυτοί που τη θέλουν διχασμένη. Τους συνέτριψε ο ελληνικός λαός. Ποτέ ξανά κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει υποστεί τέτοια ήττα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Στην επόμενη Βουλή μπορεί να έχουμε πάνω από 5 κόμματα και να ανέβει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Πρέπει να έρθουν και καινούργιοι να μας ψηφίσουν, γιατί στη χώρα δεν υπάρχει άλλη δύναμη προοπτικής», σημείωσε ακόμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ζήτησε από όλα τα στελέχη και τους βουλευτές να δώσουν τη “μάχη” απαλλαγμένοι από το άγχος του σταυρού, για να έχει η χώρα στις 25 Ιουνίου ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση της Ν.Δ.

«Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου “μίλησε” στην καρδιά μου. Θα ανταποδώσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας. Επιτέλους, ο ΒΟΑΚ μπαίνει στις “ράγες”. Η Κρήτη θα αποκτήσει τον δρόμο που της αξίζει. Προχωρούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Ξέρουμε πώς να κυβερνάμε τη χώρα αποτελεσματικά. Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε και πάλι τα μανίκια και να δουλέψουμε προς όφελος όλων σας. Οι καλύτερες μέρες για την Κρήτη μας είναι μπροστά μας», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον κόσμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκλεισε τη σύντομη ομιλία του με μια προτροπή:

«Στις 25 Ιουνίου να πανηγυρίσουμε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά, μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη. Να είστε νωρίς-νωρίς στις κάλπες. Και η νεολαία πρώτα να ψηφίσετε και μετά για μπάνιο». Πριν την κεντρική ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Μοχό και το Πισκοπιανό, συνομιλώντας με κατοίκους.

Σε Σητεία, Μακρύ Γιαλό, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την προεκλογική του περιοδεία από τη Σητεία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ αμέσως μετά επισκέφτηκε τον Μακρύ Γιαλό. Στις 2:30 μ.μ. συνοδευόμενος από τον Γιάννη Πλακιωτάκη, εκλεγμένους βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στην Ιεράπετρα, όπου μίλησε σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας.

«Πετύχαμε τον στόχο μας και “βάψαμε” όλη την Κρήτη γαλάζια. Είναι μεγάλη μου χαρά που ξεκινώ αυτήν την πρώτη διήμερη περιοδεία από τον τόπο μου, από την Κρήτη. Και είναι διπλή η χαρά που βλέπω σήμερα εδώ, στην Ιεράπετρα, ανάμεσά μας τόσους πολλούς παλιούς φίλους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος αγαπούσε πολύ τον τόπο σας. Είναι τιμή μου που μπορώ ως πρωθυπουργός και υποψήφιος πρωθυπουργός να βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι πάνω στο έργο αυτού του σπουδαίου πολιτικού άντρα. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Ο ελληνικός λαός μίλησε. Είπε ότι θέλει τη Ν.Δ. αυτοδύναμη. Είχατε την τύχη εδώ, στο Λασίθι, να έχετε έναν άξιο βουλευτή και υπουργό, τον Γιάννη Πλακιωτάκη, που έκανε πάρα πολλή σιωπηλή δουλειά.

Στον τουρισμό πέρυσι κάναμε ρεκόρ και θα το ξανακάνουμε φέτος, ενώ στον πρωτογενή τομέα πάμε επίσης καλά, αφού οι εξαγωγές μας φέτος έχουν κάνει νέο ρεκόρ.

Ο ΒΟΑΚ γίνεται πράξη από το Καστέλι μέχρι τη Σητεία, ενώ τα δύο από τα εννέα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα γίνονται εδώ στο Λασίθι με ΣΔΙΤ. Στην επόμενη τετραετία θα δώσουμε περισσότερο βάρος στα θέματα Υγείας. Κανένα νοσοκομείο δε φεύγει. Όλοι θέλουμε καλά νοσοκομεία. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά καλό. Να έχει τις απαραίτητες ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Έχετε και την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την Ειρήνη Αγαπηδάκη, που κατάγεται από τα μέρη σας, γνωρίζει τα θέματα της Υγείας και θα έχει ρόλο να παίξει. Θα έχετε λοιπόν έναν δικό σας άνθρωπο να ασχολείται με τα θέματα Υγείας σε όλο το Λασίθι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λίγο αργότερα από τον Άγιο Νικόλαο διαβεβαίωσε επίσης πως «όλες οι δομές Υγείας του Λασιθίου θα στηριχτούν από την επόμενη κυβέρνηση με τον τρόπο που χρειάζεται, έχω πλήρη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ