ΕΛΛΑΔΑ

Μητρόπουλος: Μέσα σε 10 χρόνια, 260.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις!

Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά πάνω από 260.000 την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καταδεικνύει το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το οποίο κορυφώθηκε την τελευταία δεκαετία.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο Εργατολόγος – Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), στην οποία είναι πρόεδρος, υπογράμμισε ότι η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόστηκε στη χώρα μας ήταν καθοριστική για την ραγδαία μείωση των γεννήσεων.

Ο κ. Μητρόπουλος, απέδωσε τη τη μείωση των γεννήσεων, μεταξύ άλλων στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για τις γυναίκες, στην κατάργηση ή τη μείωση των περισσότερων οικογενειακών παροχών, στη μείωση των μισθών και κυρίως τη μείωση του κατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών, αλλά και στην κατάργηση ή η μείωση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ επί προεδρίας της σημερινής προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου που δέχθηκε ως συνταγματική την κατάργηση με τον ν. 4093/2012 της ισόβιας σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας ύψους 102 ευρώ τον μήνα.

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών  που αναγνωρίζει ότι τα αναδρομικά που κατέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβριο του 2018, έπρεπε να χορηγηθούν μαζί με τον νόμιμο τόκο ύψους 6% ετησίως αλλά και στην απόφαση του Εφετείου Αθηνών το οποίο διατάσσει τη μονιμοποίηση πρώην “συμβασιούχων” μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ