ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Νομός Χανίων

Μέσω ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Χανίων βρίσκονται σε εξέλιξη χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ – ΠΕΠ Κρήτης με προϋπολογισμό μελέτης περίπου 8.300.000 ευρώ.

Πρόκειται για τα εξής σχολεία:

1) Σχολικό συγκρότημα Κουμπέ (3ο-4ο Γυμνάσιο και 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων).

2) Σχολικό συγκρότημα Αμπεριάς (6ο Γυμνάσιο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων).

3) Γυμνάσιο Σούδας

4) 2ο ΕΠΑΛ Χανίων (πρώην Δαίδαλος)

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη «για πρώτη φορά γίνεται πράξη μια τόσο μεγάλη παρέμβαση στις σχολικές μονάδες του Δήμου. Φιλοδοξούμε σε μερικά χρόνια ο Δήμος Χανίων να έχει έρθει σε ένα καλό επίπεδο στις σχολικές υποδομές του, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και των σχολείων».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Αντώνης Βαρδάκης, υπογράμμισε ότι «οι εργασίες αφορούν έναν μεγάλο όγκο πάγιων αναγκών της σχολικής κοινότητας εδώ και χρόνια και πλέον προχωράμε στην ικανοποίησή τους. Οι παρεμβάσεις που “τρέχουν” αυτό το διάστημα αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια,  αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην ανακατασκευή στεγών και έκτακτη συντήρηση των σχολικών κτιρίων, καθώς και βελτίωσης της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες και νέους ανελκυστήρες, συμπληρωματικά με τον καλλωπισμό που γίνεται στους αύλειους χώρους από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων».

Όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης «οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Αυγούστου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ