ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Δήμος Κισάμου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κίσαμο το 17ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουλίου στην Κίσαμο το 17ο Ιστορικό Ράλι Κρήτης που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ.).

Ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες περιηγήθηκαν στα όμορφα χωριά του Δήμου Κισάμου και έδωσαν την ευκαιρία στους Κισαμίτες να θαυμάσουν ζωντανά στοιχεία του παρελθόντος να κινούνται στους δρόμους του σήμερα.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί από την Πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά και στη συνέχεια τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες ακολούθησαν τη διαδρομή: Μαλάθυρος –  Σάσαλο – Μυλωνές – Στροβλές – Μύλοι (όπου έγινε και η ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων).

Στη συνέχεια ακολούθησαν τη διαδρομή: Έλος – Κεφάλι – Αμυγδαλοκεφάλι – Κεραμωτή – Κάμπος – Σφηνάρι – Πλάτανος – Γραμπούσα και τερμάτισαν λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι στην πλατεία Τζανακάκη στο Καστέλλι.

Αρκετοί ήταν αυτοί που θαύμασαν από κοντά αυτά τα «κινούμενα μουσεία» που διατηρούν ζωντανή την ιστορία της αυτοκίνησης.

Την έκθεση, που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της παραλίας Τελωνείου, πλαισίωσαν περίπου 30 κλασικά αυτοκίνητα (κάποια από τα οποία χρονολογούνται από το έτος 1950!) και 20 περίπου κλασικές μοτοσικλέτες, με τις παλαιότερες να είναι από το 1940!

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η βράβευση των νικητών και των συμμετεχόντων του αγώνα.

*Πλούσιο φωτορεπορτάζ στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες” που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα.