ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΡΗΤΗ

Μαρκογιαννάκης: “Αναγκαίος ο σχεδιασμός από τους Δήμους για την ανάκαμψη της Κρητικής οικονομίας”

Πρόσφατα η παράταξη μας προέβη σε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του πακέτου των 72 δις της συμφωνίας των Ευρωπαίων Ηγετών, για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης απ’ την πανδημία του κορωνοϊού. Εκεί τονίσαμε τον αγώνα δρόμου που πρέπει να δώσει η Περιφέρεια Κρήτης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση μελετών επί συγκεκριμένων αναγκών και την χάραξη στρατηγικού σχεδιασμού, προσαρμοσμένου στο πλάνο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας και δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης της οικονομίας της Κρήτης καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με την παρουσία του συνόλου των Δημάρχων της Κρήτης, όπου θα υπογραμμισθεί η αναγκαιότητα και η κρισιμότητα σχεδιασμού εκ μέρους των δήμων. Η καθοδήγηση της Περιφέρειας προς τούτο είναι αναγκαία, όσο και η επαγρύπνηση της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, δεδομένων των προβλημάτων υποστελέχωσης που την ταλανίζουν.

Οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε και να εργαστούμε σκληρά προκειμένου να αξιοποιήσει και να επωφεληθεί η τοπική οικονομία του νέου αυτού χρηματοδοτικού εργαλείου.

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Επικεφαλής του συνδυασμού “ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ