ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Γιατί δεν έγιναν οι πληρωμές; – Τότε αναμένεται να μπουν τα λεφτά

Ξεκίνησαν από χτες, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οι πληρωμές για το νέο Market Pass. Ωστόσο πολλοί δικαιούχοι που ανέμεναν τα χρήματα από το επίδομα στους λογαριασμούς τους χτες δεν είδαν καμία κίνηση.

Υπενθυμίζουν πως οι ημερομηνίες πληρωμών είναι:

*Στις 29 Σεπτεμβρίου για αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου και για τους παλιούς δικαιούχους οι οποίοι είναι και σε αυτόν τον κύκλο δικαιούχοι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φορολογικές δηλώσεις των δικαιούχων να έχουν εκκαθαριστεί έως την 25η Σεπτεμβρίου 2023.

*Στις 5 Νοεμβρίου για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά τις 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και για όσους οι φορολογικές δηλώσεις θα εκκαθαριστούν μετά την 25η Σεπτεμβρίου

Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν και έχουμε καθυστερήσεις στις πληρωμές; Θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες;

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος όμως οι δικαιούχοι δε θα πρέπει να φοβούνται για κάποιο λάθος του συστήματος.

Ο λόγος είναι ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών για τις λεπτομέρειες του Market Pass αναγράφεται πως οι πληρωμές «ξεκινάνε» στις 29 Σεπτεμβρίου και γίνονται σταδιακά. Η ολοκλήρωσή τους μάλιστα αναμένεται να γίνει μέχρι τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Η καταβολή των χρημάτων θα αφορά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Ταυτόχρονα οι αιτήσεις συνεχίζονται με καταλυτική ημερομηνία τις 31 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα η ακρίβεια έχει χτυπήσει “κόκκινο” με βασικά προϊόντα να δέχονται νέες ανατιμήσεις προς τα πάνω…ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ