Δήμος Πλατανιά

Μάλεμε: Λύσεις σε χρόνια προβλήματα ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες

Ανοικτή επιστολή με την οποία ζητούν να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους, απέστειλαν στα ΜΜΕ κάτοικοι του Μάλεμε. Ζητούν καλύτερη καθαριότητα, δημιουργία παιδικής χαράς, επισκευή του φωτισμού και άλλες παρεμβάσεις.

Δείτε την επιστολή:

“Στην τοπική κοινότητα Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, στις 7/7/2021 και στον εξωτερικό χώρο της αίθουσας του πολιτιστικού κέντρου, συγκεντρωθήκαμε κάτοικοι και τοπικοί επιχειρηματίες προκειμένου να συζητήσουμε χρονίζοντα και άλυτα προβλήματα της κοινότητας. Τα προβλήματα, όπως αυτά αναδείχτηκαν από τους συμμετέχοντες είναι τα παρακάτω:

1. ΦΩΤΙΣΜΟΣ: Ο φωτισμός είναι ελλιπής, κατεστραμμένος , ασυντήρητος και οι στύλοι ιδίως του παραλιακού δρόμου είναι άκρως επικίνδυνοι.

2. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:
α) Έλλειψη μικρών κάδων στον παραλιακό δρόμο και μεγάλων κάδων σε διάφορα σημεία του χωριού.
β) Καθαρισμός των ήδη υπαρχόντων κάδων.
γ) Τακτικός καθαρισμός και κοπή δέντρων, καλαμιών και ξερών χόρτων από τους κοινόχρηστους χώρους.
δ) Καταγραφή εγκαταλελειμμένων ιδιοκτησιών εντός του οικισμού, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και ασφάλεια των κατοίκων, προκειμένου ο δήμος να ενημερώσει ατομικά τους ιδιοκτήτες αυτών και να τους επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους με την κείμενη νομοθεσία.
ε) Απομάκρυνση ποιμνιοστασίου από οικόπεδο του παραλιακού δρόμου.
στ) Καθαριότητα ρεμάτων κάτω από γεφύρια.

3. ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ
α) Επέκταση και βελτίωση της λειτουργίας του βιολογικού.
β) Καθαρισμός φρεατίων για την αντιμετώπιση των οσμών που κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ανυπόφορη και συνιστά προσβολή για τους κατοίκους.

4. ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ:
α) Αποκατάσταση και βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
β) Ασφαλτόστρωση των παραχωρημένων σε κοινή χρήση ιδιοκτησιών που βρίσκονται στον τουριστικό ιστό του χωριού και που έως και σήμερα είναι χωματόδρομοι.
γ) Τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη ή ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων και κατοίκων. Ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρούμε την διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού .με τον επαρχιακό δρόμο προς Ξαμουδοχώρι.
δ) Διάνοιξη καταπατημένων δρόμων.
ε) Τοποθέτηση κατευθυντήριων πινακίδων σήμανσης

5. ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ

6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ

7. ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Να προστατευθεί η παραλία από την διάβρωση της θάλασσας και να βελτιωθεί άμεσα η προσβασιμότητα.

Οι κάτοικοι αποφασίσαμε στην επόμενη συνάντηση να αξιολογήσουμε την εξέλιξη αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων της κοινότητας μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας για να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη λύση των παραπάνω προβλημάτων.

Τα παραπάνω συμπεράσματα θα κοινοποιηθούν στην πρόεδρο της κοινότητας και θα δημοσιευθούν στα τοπικά ΜΜΕ.

Κάτοικοι και Επαγγελματίες της τοπικής κοινότητας ΜάλεμεΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ