Δήμος Κισάμου

Λύκεια Κισάμου: Φυλλορροεί το σχολικό συγκρότημα!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτιριακό συγκρότημα των Λυκείων Κισάμου στον Άγιο Αντώνιο έχουν έρθει πολλές φορές στο φως της δημοσιότητας, ωστόσο μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, αλλά χρόνο με τον χρόνο οξύνονται προκαλώντας ανασφάλεια και προβληματισμό σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Πολλές οι παρεμβάσεις γονέων και εκπαιδευτικών προς κάθε αρμόδιο εδώ και χρόνια, όμως ουδείς έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, με το σχολικό συγκρότημα να αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερα λειτουργικά προβλήματα, ενώ σε πολλά σημεία οι υποδομές (που κατασκευάστηκαν πριν από… 38 χρόνια) βρίσκονται υπό κατάρρευση. Το σύνολο των κτιρίων παρουσιάζει σημαντικές φθορές ή και αποσάθρωση, καθώς στερούνται συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις εργασιών πολύ μικρής κλίμακας που έχουν γίνει κατά περιόδους.

Ακόμη έχουν καταγραφεί φθορές σε στοιχεία σκυροδέματος (υποστυλώματα, δοκούς, κρυφοδοκούς, πλάκες, στηθαία) λόγω διάβρωσης οπλισμών, διόγκωσής τους και αποκόλλησης τμημάτων σκυροδέματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17-7-2019.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ