ΕΛΛΑΔΑ

Lockown: Ποιες οι «επικίνδυνες» περιοχές που… ακολουθούν την Κοζάνη

Οι επόμενοι μήνες θεωρείται πως θα χαρακτηριστούν από ανοδική καμπή της επιδημίας, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας θα επιτείνει τη μεταδοτικότητα, σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη.

Ήδη η χώρα καταγράφει αυξητική τάση των θανάτων – 7 ανά ημέρα κατά μέσο όρο – αλλά και υψηλά επίπεδα διασωληνωμένων που έφτασαν τους 100 πριν από οκτώ ημέρες, δημιουργώντας σταθερή πίεση στο ΕΣΥ.

Με σταθερή ταχύτητα απλώνεται ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα, επιταχύνοντας ωστόσο σε κάποιες περιοχές.

Κοζάνη, Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Κορινθία, είναι Περιφερειακές ενότητες όπου καταγράφονται μεγάλες ταχύτητες στην πορεία του κορωνοϊού και οι οποίες παρακολουθούνται τις δύο τελευταίες εβδομάδες από την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, για τα Ιωάννινα χθες οι εκπρόσωποι της πολιτείας για τον κορωνοϊό έκρουσαν από το υπουργείο Υγείας τον κώδωνα του… συναγερμού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι η ύστατη ώρα για τη συμμόρφωση των κατοίκων προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της επιδημίας και το lockown που συνεπάγεται.

Συνολικά, και σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του προηγούμενου 24ωρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το επιδημικό κύμα έχει φτάσει σε 40 περιφερειακές ενότητες, δηλαδή σχεδόν στις μισές από τις 74 της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν χθες 63 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό μέσα στον Οκτώβριο να ανέρχεται σε 345.

Στην «κόκκινη» από χθες και για τις επόμενες 14 ημέρες Κοζάνη καταγράφηκαν 24 νέα κρούσματα, άλλα 20 στην Καστοριά και 31 στα Ιωάννινα.

Με 14 νέα κρούσματα διατηρείται υψηλά στις επιβαρυμένες περιοχές η Λάρισα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ