ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Lockdown: Το λιομάζωμα προβληματίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με ελιές

Νέες διευκρινίσεις για το λιομάζωμα, που δεν αφορά μόνο την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, έδωσε σήμερα, μιλώντας στο Mega ο ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, απαντώντας σε παραγωγό από τη Μεσσηνία ο οποίος του μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων του για έλλειψη αγροτικά χεριών, καθώς ισχύουν αυστηροί περιορισμοί για την έλευση εργατών γης.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφορικά με τους εργάτες γης, είπε ότι τα πρωτόκολλα είναι αυστηρά όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες.

Ξεκαθάρισε ότι τόσο οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν έχουν κανένα περιορισμό μετακινήσεων αρκεί να συμπληρώσουν τη φόρμα, οι εργάτες γης που έχουν νόμιμη σχέση με τον παραγωγό μπορούν να μετακινηθούν με το sms και τη βεβαίωση με το εργόσημο.

Για τις 700.000 περίπου ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων με ελιές σε όλη τη χώρα, ο κ. Σταμπουλίδης έιπε ότι ο ιδιοκτήτης και η σύζυγός του μπορούν να μετακινηθούν στην ιδιοκτησία τους με το Ε-9 ή τη δήλωση καλλιέργειας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για άλλα συγγενικά τους πρόσωπα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ