ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ρετρό

Λίγη τύχη να ‘χαμε – Άτυχος ο Κισαμικός στον δεύτερο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του (1986)

Πέντε φορές έχει συμμετάσχει σε τελικό Κυπέλλου Χανίων ο Κισαμικός, ωστόσο μόλις μια φορά κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο (1998-99).

Το σημερινό μας αφιέρωμα αναφέρεται στον δεύτερο τελικό που έδωσε η Κισαμίτικη ομάδα, έχοντας απέναντι της τον πανίσχυρο εκείνη την εποχή Μινώταυρο.

Ο τελικός διεξήχθη στο Εθνικό Στάδιο Χανίων στις 25 Μαρτίου 1986, με τον Κισαμικό να προέρχεται από μια θριαμβευτική πρόκριση επί του Πλατανιά στα ημιτελικά. Εκείνη την περίοδο ο Πλατανιάς αγωνίζονταν στη Δ’ Εθνική και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.

Το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας των Μουρνιών δεν αποτύπωσε ακριβώς τη διαφορά των δύο ομάδων σ’ εκείνο τον τελικό, αφήνοντας μια πικρή γεύση στην ομάδα του Κισαμικού που είχε δύο δοκάρια και μπορούσε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στον πάγκο του Κισαμικού οι: Σταύρος Παπαδάκης (γενικός αρχηγός), Κώστας Μουντάκης (πρόεδρος) και το προπονητικό δίδυμο Πέτρος Ζαφειρούδης και Αντώνης Μαρακομιχελάκης

*Ολόκληρο το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες που κυκλοφορεί αύριο Πέμπτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ