Δήμος Πλατανιά

«Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά»: Προτάσεις για προβλήματα που ζητούν λύσεις στην Κοινότητα Παλαιών Ρουμάτων

Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα – προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα Παλαιών Ρουμάτων έθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά» στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Ανθούσης και Αντώνης Ακρωτηριανάκης παρουσίασαν τα προβλήματα, κατέθεσαν προτάσεις και ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει αν, και πότε, σκοπεύει να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να δώσει λύσεις.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

Μία από τις πλέον ιστορικές Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πλατανιά είναι τα Παλαιά Ρούματα. Ο τοπικός πληθυσμός είναι εξαιρετικά δραστήριος και αποτελεί μία ιδιαίτερα ενεργή κοινότητα, παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιλέγουν να ζήσουν, να εργαστούν και να δημιουργήσουν οικογένεια στην ενδοχώρα της ελληνικής περιφέρειας είναι σημαντικά.
Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής καταθέτουμε μια σειρά από προτάσεις, με σειρά προτεραιότητας, για κάλυψη υφιστάμενων αναγκών της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων και ρωτάμε αν η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να προχωρήσει -και αν ναι, πότε- στην υλοποίησή τους.
 
1. Ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης συνοικιακού οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις και κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης), με προτεραιότητα στην είσοδο του δρόμου προς οικισμό Κεχρές από θέση Παράγκα, καθώς επίσης και της αγροτικής και κτηνοτροφικής οδοποιίας με τσιμεντοστρώσεις όπου αυτές απαιτούνται.

2. Άμεση έναρξη εργασιών επέκταση δημοτικού νεκροταφείου Παλαιών Ρουμάτων.

3. Αποκατάσταση ζημιών σε φρεάτια και οχετούς όμβριων υδάτων στις θέσεις Αγροτικός Συνεταιρισμός, Κεχρές, Βαβουλέδο.
 
4. Αντιμετώπιση προβλημάτων υδροδότησης συνοικίας Πλατανέ (αποκατάσταση σημείου υδρομάστευσης).
 
5. Εργασίες κατασκευής και συντήρησης ζωνών πυροπροστασίας και τοποθέτησης πλαστικών δεξαμενών όπου απαιτούνται για την καλύτερη αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών εντός των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιών Ρουμάτων.
 
6. Ολοκλήρωση τσιμεντόστρωσης του δρόμου Τραχηνού – Βαβουλέδου, του οποίου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν πριν από δύο έτη, ωστόσο έχει ολοκληρωθεί μόνο το 50% του έργου.
 
7. Καθαρισμός και κοπή κλαδιών στο σύνολο του συνοικιακού οδικού δικτύου.

8. Υποβολή προς την Περιφέρεια συμπληρωματικής τεχνικής μελέτης για το σύνολο των εργασιών αποπεράτωσης του Πάρκου και του γηπέδου Παλαιών Ρουμάτων.

9. Ενημέρωση για την πορεία του έργου ανάπλασης της συνοικίας Αρχοντικά (πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις και επέκταση δημοτικού φωτισμού από θέση Γήπεδο έως οικία Δημητριάδη, θέση Κάμερες και των περιμετρικών, γύρω από την κεντρική πλατεία, δρόμων).
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ