Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου: Απαράδεκτες καταστάσεις στο Λαφονήσι για άλλη μια φορά

Στην παραλία του Λαφονησίου, από χτες ο Πύργος του Ναυαγοσώστη στην παραλία που εποπτεύεται από το δήμο Κισάμου είναι στην θάλασσα. Παρόλο που η παραλία είναι γεμάτη λουόμενους, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο από την πλευρά του Δήμου, ώστε με παρέμβαση του αρμόδιου εργολάβου να επανέλθει ο Πύργος στην θέση του. Φυσικά μόνο από τύχη δεν μετρήσαμε και θύματα μιας και ήταν περασμένη η ώρα  που έπεσε.

Αυτή τη στιγμή η ασφάλεια των λουόμενων στη  περιοχή (περίπου 4.000), εξαρτάται μόνο ένα ναυαγοσώστη που είναι στην ευθύνη του γειτονικού Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Ο δεύτερος ναυαγοσώστης δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του επαρκώς καθώς ο Πύργος που θα καθόταν, είναι στην θάλασσα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών.

Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί:

*Αν οι ανάγκες του λαού για ασφάλεια και στις διακοπές του ήταν η προτεραιότητα του Δήμου και όχι το κέρδος από το συνεχιζόμενο άρμεγμα της περιοχής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

*Αν ο Δήμος Κισάμου είχε μεριμνήσει ώστε ο Πύργος να μεταφερθεί, εδώ και τέσσερεις μήνες αφού τα δύο του πόδια ήταν στο νερό, λόγω ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

*Αν τηρούνται οι προδιαγραφές που ορίζονται από το Π. Δ. 71/2020, για το πως πρέπει να είναι φτιαγμένος ο ναυαγοσωστικός πύργος.

*Αν ο Δήμος έλεγχε τον εργολάβο για την τήρηση των υποχρεώσεων του.

Όταν οι οικολογικές ευαισθησίες του Δήμου εξαντλούνται μόνο σε  πεδίο δράσης που βοηθά να αυξάνεται η κερδοφορία του και δεν είναι καθημερινή του πρακτική, τότε η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Στο δίλημμα: τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, διαλέγουμε τις ζωές μας

Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή να παρθούν μέτρα για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Να προχωρήσει άμεσα έλεγχος και των υπολοίπων ναυαγοσωστικών πύργων και την συμμόρφωσή της κατασκευής τους.

 Κίσαμος 12-9-2023

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Κισάμου

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Φραγκιουδάκης ΓιώργοςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ