ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – Τουρισμός: «Σπάει» τα κοντέρ η κίνηση σε αεροδρόμιο του νησιού

  • Μετά το ρεκόρ του Ιουλίου νέο «άλμα» με το καλημέρα του Αυγούστου
  • Νέα «χρυσή» τουριστική χρονιά δείχνουν τα στοιχεία των αφίξεων στο «Νίκος Καζαντζάκης»
  • Νέες προοπτικές για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν
  • Αναγκαιότητα η ουσιαστική στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας

Χρονιά ρεκόρ για τον Κρητικό Τουρισμό, με το Αεροδρόμιο Ηρακλείου να σπάει το φράγμα των 800.000 επιβατών τον περασμένο Ιούλιο και με την αύξηση να είναι σημαντική, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, αγγίζοντας το 4,5%.

Στη δυναμική του τουρισμού αναφέρθηκε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας ο οποίος εκτιμά ότι οι αφίξεις εσωτερικού και εξωτερικού θα ξεπεράσουν φέτος, τη χρυσή χρονιά του 2018 για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Μέχρι και τις 190 φτάνουν οι αφίξεις αεροσκαφών ημερησίως στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης να εκτιμά ότι η κίνηση θα είναι ενισχυμένη και τους μήνες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, ο ταξιδιωτικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε πως διαπιστώνει μια αλλαγή στην τουριστική σεζόν καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις συνήθειες των τουριστών, κάτι που ενδέχεται να έχει οφέλη, με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, ανοίγοντας παράλληλα νέους προορισμούς.

Την ανάγκη να στηριχθεί η τουριστική βιομηχανία λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού, τονίζει ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ