ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη -Τουρισμός: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον Απρίλιο

2.500 χιλιάδες περίπου πτήσεις αναμένονται στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου μέσα στον Απρίλιο, αφού η τουριστική σεζόν ξεκίνησε ήδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 πτήσεις έφτασαν στο Ηράκλειο, με τους τουρίστες που κάνουν το ποδαρικό να είναι παραδοσιακά από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.

Την ίδια στιγμή, συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι τουριστικοί παράγοντες στο νησί, εξηγώντας ότι οι απώλειες από τη Ρωσία και την Ουκρανία θα επιχειρηθεί να μετριαστούν, την ώρα όμως που η ακρίβεια δείχνει να επηρεάζει εξίσου σημαντικά το επερχόμενο τουριστικό ρεύμα.

Παράλληλα, κομβικής σημασίας σημείο για τον περιορισμό απωλειών, εκτιμάται ότι θα είναι και η προσεχτική περαιτέρω τροποποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα αποτρέπουν δεύτερες σκέψεις στους υποψήφιους ταξιδιώτες προς τη χώρα μας, στις περιπτώσεις που μέσα στα πρωτόκολλα υπάρχει υποχρέωση για 48ωρα ράπιντ τεστ σε ανεμβολίαστους τουρίστες, στων οποίων τις χώρες δεν υπάρχουν, εξηγούν εκπρόσωποι του κλάδου, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν με το υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να διαμορφωθούν εκείνα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα προστατεύουν, αλλά δεν θα αποδυναμώνουν το επικείμενο τουριστικό ρεύμα.

Μόνο μέσα στον Απρίλιο εκτιμάται ότι οι τουρίστες στην Κρήτη θα ξεπεράσουν τους 200.000, με δεδομένο ότι οι πτήσεις που θα αφιχθούν σε αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων θα πλησιάσουν τις 2.500 χιλιάδες. «Δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια, τόσο ο Μάρτιος όσο ο Απρίλιος αλλά και ο Μάιος ήταν «νεκροί» μήνες , φέτος δίνεται η δυνατότητα και πάντα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, να αντιμετωπιστεί σε αριθμό τουριστών το πλήγμα που θα προκύψει φέτος από τη Ρωσία και την Ουκρανία», αναφέρει ο πρόεδρος του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, εξηγώντας ότι τη μεγαλύτερη επιβάρυνση που θα δεχθεί ο τουρισμός, έρχεται από το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε όλο τον κόσμο, που θα επισύρει ανοδικά και τα κόστη και των διακοπών.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ