ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Το υπουργείο Υγείας προκηρύσσει 39 νέες θέσεις στα νοσοκομεία – Οι γιατροί θα πάνε;

Στον «αέρα» ετοιμάζεται να βγει η πρώτη προκήρυξη 39 θέσεων γιατρών για να καλύψουν τα μεγάλα κενά των νοσοκομείων της Κρήτης.

Στο Βενιζέλειο,  με τα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω υποστελέχωσης, προκηρύσσονται αρχικά 12 θέσεις μεταξύ αυτών 3 αναισθησιολόγων και στο ΠΑΓΝΗ μόλις 1, για παιδοχειρουργό.

Το ερώτημα είναι αν οι γιατροί ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ, καθώς ακόμη δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά και άλλα κίνητρα που θα δοθούν.

Οι θέσεις ανά νοσοκομείο

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στο Νοσοκομείο Χανίων ανοίγουν 2 θέσεις χειρουργικής, 1 νευρολογίας, 1 πνευμονολογίας – φυματιολογίας.

Στο Βενιζέλειο 1 θέση ορθοπεδικού, 2 θέσεις ακτινολόγων, 3 αναισθησιολογίας, 1 ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων, 1 ψυχιατρικής και 1 αιματολογίας.

Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας προκηρύσσονται 2 θέσεις ακτινολόγων και από 1 θέση στις ειδικότητες παθολόγου, αναισθησιολόγου, καρδιολόγου.

Στο νοσοκομείο Σητείας η προκήρυξη αφορά θέσεις διευθυντών αναισθησιολογίας και παιδιατρικής, 1 και 1, και ακόμη 1 θέση παιδιάτρου, 1 ακτινολόγου, 1  ορθοπεδικού και 2 παθολόγων.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου άνοιξαν 1 θέση αναισθησιολογίας, 1 ακτινολογίας, 1 καρδιολογίας, 1 ψυχιατρικής.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου  1 θέση παθολόγου (διευθυντής), 1 ρευματολόγου.

Στο Κ.Υ. Περάματος 1 θέση επιμελητή Α’, στο Κ.Υ. Σφακίων 1 θέση επιμελητή Β’ και στο ΠΑΓΝΗ 1 θέση επιμελητή Α’ στην ειδικότητα Χειρουργικής Παίδων.

Η προθεσμια υποβολής αιτήσεων αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Ιανουαρίου του 2024.

Την προκήρυξη σχολίασε ο πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, αναφέροντας ότι «σε βαθμό διευθυντή προκηρύσσονται οι θέσεις αναισθησιολογίας στα Νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας, κάτι που επιφέρει την πλήρη αποψίλωση του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝΑΝ, που θα μείνει χωρίς κανέναν αναισθησιολόγο».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο Ρέθυμνο ανοίγει μόλις μια θέση παθολόγου, κάτι που σημαίνει ότι τα εντέλεσθε απο άλλα νοσοκομεία με γιατρούς αυτής της ειδικότητας δεν θα σταματήσουν.

Η γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Ηρακλείου Γρηγορία Μπέτση είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι πρόκειται για πολύ λίγες θέσεις σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν, αφού μόνο στο Βενιζέλειο ξεπερνούν τις 30.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ