ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έρευνα για τον θάνατο της ηλικιωμένης – Ελεύθεροι οι τρεις που είχαν συλληφθεί

Ελεύθεροι αφέθηκαν νωρίτερα με απόφαση Εισαγγελέα, οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση θανάτου της 92χρονης γυναίκας σε γηροκομείο του Ηρακλείου,το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Ο Εισαγγελέας, στον οποίο οδηγήθηκαν νωρίτερα ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου, η προσωρινά υπεύθυνη, αλλά και η νοσηλεύτρια που φέρεται να έδωσε το μπουκάλι με το υγρό στην 92χρονη, διέταξε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να εξεταστούν με προσοχή όλες οι πτυχές της υπόθεσης που σόκαρε και βύθισε στο πένθος την οικογένεια της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 53χρονου ιδιοκτήτη του γηροκομείου, η δομή πληροί όλες τις προϋποθέσεις και λειτουργούσε νόμιμα με δικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία στενό συγγενικό πρόσωπο της 92χρονης γυναίκας, η ηλικιωμένη την περασμένη Δευτέρα, αντί για νερό κατανάλωσε καθαριστικό υγρό με συνέπεια να νιώσει έντονη αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε άφησε την τελευταία της πνοή.

Μεταξύ άλλων, στην καταγγελία του στενού συγγενικού προσώπου της άτυχης γυναίκας, αναφέρεται ότι στην πρωινή φαρμακοδοσία που γίνεται στους τρόφιμους, αντί για νερό δόθηκε στη γυναίκα το καθαριστικό υγρό, το οποίο ήταν μέσα σε μπουκάλι που φέρει ετικέτα νερού. Αυτό φαίνεται να έχει καταγραφεί και από τις κάμερες που διαθέτει η δομή.

Η καταγγελία έγινε χθες, Τρίτη 05/12, στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στις συλλήψεις.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ