ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Το «ευχαριστώ» του καρδιολόγου που βίωσε τον κορωνοϊό

A doctor, wearing a protective mask and a protective suit, works in a pulmonology unit at the hospital in Vannes where patients suffering from the coronavirus disease (COVID-19) are treated, France, October 12, 2020. REUTERS/Stephane Mahe

Ο καρδιολόγος Χαγκ Μωχάμετ Άλη, είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, και μετά από την πολυήμερη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τους συμπολίτες του.

Αναλυτικά:

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου, της δεύτερής μου πατρίδας της Ελλάδας και του Ρεθύμνου.

Έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες από την προσωπική περιπέτεια της υγείας μου, από τότε που διαγνώστηκα με τον κορωνοϊό. Νοσηλεύτηκα για 10 ημέρες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στην ειδική κλινική για ασθενείς με covid-19.

Χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού ξεπέρασα πλήρως την δοκιμασία της υγείας μου και υγιής πια αναρρώνω στο σπίτι μου.

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου υπήρξε για εμένα ο αγαπητός μου χώρος, όπου για 23 περίπου χρόνια, από το 1996 ως και τον Δεκέμβριο του 2018, υπηρέτησα ως γιατρός καρδιολόγος στην καρδιολογική κλινική του. Η πρόσφατη εμπειρία μου από το νοσοκομείο μας με την ιδιότητα του ασθενούς πια και όχι με εκείνη του γιατρού, με συγκίνησε ιδιαίτερα, αφήνοντάς μου γλυκές σκέψεις που μου δημιούργησαν την επιθυμία να τις μοιραστώ με τους συμπολίτες μου Ρεθεμνιώτες.

Κατ’ αρχήν διαπίστωσα την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της ειδικής κλινικής που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση της νόσου covid-19, με περισσή αυταπάρνηση και αψηφώντας τους κινδύνους για την υγεία τους. Πραγματικά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Όσον αφορά εμένα και την φροντίδα που διέθεσαν για τη νοσηλεία μου, θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Όμοια βέβαια φροντίδα είμαι βέβαιος πως προσφέρουν προς όλους τους ασθενείς που χρειάζονται την ανάλογη νοσηλεία.

Η δεύτερη σκέψη μου προέκυψε από την ανταπόκριση των γνωστών και φίλων μου, όπου με τηλεφωνήματα και μηνύματα, όλες αυτές τις ημέρες της νοσηλείας μου, μου εξέφραζαν τα πιο ζεστά τους συναισθήματα. Τα ίδια αυτά συναισθήματα θέλω να τους τα ανταποδώσω γράφοντας αυτές τις λίγες γραμμές.

Οι συμπεριφορές τους αυτές, τις ημέρες της νοσηλείας μου, μου έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστώσω για άλλη μια φορά την αγάπη και την πραγματική φιλία τόσο των συμπολιτών μας, όσον και των άλλων φίλων και γνωστών μου από πολλά μέρη και της υπόλοιπης Ελλάδας, της δεύτερής μου πατρίδας!

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ