ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Στη φυλακή το ζευγάρι που κακοποιούσε συστηματικά τις τέσσερις ανήλικες κόρες της γυναίκας – Πώς έσπασε ο κύκλος της σιωπής

Με πολυετείς ποινές καταδικάστηκε ένα ζευγάρι που κακοποιούσε κατ’εξακολούθηση τα τέσσερα παιδιά της γυναίκας στο Ηράκλειο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε τη μητέρα των παιδιών και τον 59χρονο σύντροφό της -σε 7 χρόνια και 5 μήνες και 8,5 χρόνια αντίστοιχα- την περασμένη εβδομάδα.

Το ζευγάρι φέρεται να βασάνιζε τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια, κλειδώνοντάς τα στο δωμάτιο χωρίς φαγητό και νερό. Επιπλέον, οι δύο καταδικασθέντες έβαζαν τα κορίτσια να πλένονται μπροστά σε δύο άνδρες που έμεναν στο σπίτι-κολαστήριο.

Το ζευγάρι κατέθεσε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, όμως αυτή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη, οπότε το ζευγάρι κρατήθηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Το θάρρος της μεγαλύτερης κόρης έφερε εξελίξεις

Συγκλονιστικά είναι όσα έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια της οικογένειας, ενώ σοκαριστικό είναι και το γράμμα που έγραψε η 17χρονη κόρη, στην παιδοψυχίατρο που τα παρακολουθούσε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Παπαδάκη για την EΡΤ, η κοπέλα στο γράμμα της αναγράφει τη λέξη «μαμά» εντός εισαγωγικών και εκφράζει την πικρία και την απορία της γιατί η μητέρα της δεν αντέδρασε στις βιαιότητες του εραστή της, σε βάρος της ίδιας και των μικρότερων αδερφών της.

Τα κορίτσια ηλικίας 17, 15 10 και 8 ετών, ζούσαν υπό άσχημες συνθήκες, με την μητέρα τους στο Ηράκλειο.

Η μητέρα σύμφωνα με τα κορίτσια τα άφηνε για ώρες στα πάρκα της πόλης και τα έστελνε να ζητιανεύουν σε μαγαζιά. Κάποια στιγμή γνώρισε τον 59χρονο, έγιναν ζευγάρι και αποφάσισαν να μετακομίσουν σε χωριό της ενδοχώρας του νόμου όπου εκείνος διαθέτει σπίτι.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των παιδιών, άρχισε ένας νέος εφιάλτης. Ο 59χρονος φέρεται ότι κακοποιούσε συστηματικά τα 4 κορίτσια, ασκώντας λεκτική και σωματική βία σε βάρος τους.

Όπως ανέφεραν τις υποχρέωνε να πλένονται, παρουσία της μητέρας και δύο φίλων του που έμεναν μαζί τους, τις κλείδωνε σε ένα δωμάτιο με τις ώρες χωρίς φαγητό και νερό, ενώ στο σχολείο δεν είχαν καθημερινή παρουσία. Όταν δε εμφανίζονταν, ήταν απεριποίητες με βρώμικα ρούχα, εικόνα για την οποία δέχονταν συνεχώς συστάσεις από τους δασκάλους τους.

Ο 59χρονος φέρεται επίσης ότι απειλούσε και τρομοκρατούσε τα παιδιά να δείχνουν χαρούμενα, κάθε φορά που επισκέπτονταν την κοινωνική λειτουργό ή την παιδοψυχίατρο.

Το κορίτσια πλέον ζουν με τον πατέρα τους στον οποίο ανατέθηκε το προηγούμενο διάστημα, η επιμέλεια τους και όπως επισημάνθηκε στο δικαστήριο, οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών είναι καλύτερες ενώ πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ