ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

Χανιά: «Πονοκέφαλος» για γονείς η μη επιστροφή χρημάτων για σχολικές εκδρομές που δεν έγιναν ποτέ

Tην οργισμένη αντίδραση γονέων και κηδεμόνων από 10 περίπου σχολικές μονάδες στα Χανιά, έχει προκαλέσει η μη επιστροφή από τα τουριστικά πρακτορεία των χρημάτων που είχαν καταβάλει για τις εκδρομές των παιδιών τους, εκδρομές που δεν έγιναν ωστόσο ποτέ λόγω της πανδημίας.

Τα ποσά των προκαταβολών κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητα είναι, αφού -όπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, Σταύρος Ζώης, οι προκαταβολές ανά σχολείο, είναι στα 4.000 περίπου ευρώ.

Μάλιστα, η Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αφού υπάρχει η περίπτωση ενός τουλάχιστον πρακτορείου, που αμφισβητεί και το ύψος της καταβληθείσας προκαταβολής του 2020.

Μάλιστα ο κ. Ζώης υπογράμμισε, ότι σε μια εποχή που οι γονείς από το υστέρημά τους επιχειρούν να κάνουν το καλύτερο για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της σχολικής δραστηριότητας των παιδιών τους, το να «χάνουν» τα χρήματά τους είναι απαράδεκτο.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ζώης επίσης επισημαίνει ότι ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει και η πολιτεία, η οποία με πράξη νομοθετικού περιεχομένου έδωσε και άλλο περιθώριο στα τουριστικά γραφεία να επιστρέψουν τα μετρητά στους μαθητές μετά τις 30 Ιουνίου του 2022.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ