ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Στάση αναμονής για τον τουρισμό

Έντονος είναι ο προβληματισμός που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Κρήτης, αφού τα νέα δεδομένα έχουν δημιουργήσει και νέες συνθήκες σε μια περίοδο μάλιστα που αναμενόταν αύξηση των κρατήσεων.

Όπως επισημαίνουν οι ξενοδόχοι, τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών έχουν μεγεθυνθεί.

Ήδη έχει κοπεί η ροή των κρατήσεων που υπήρχε, ενώ κάποια από τα γκρουπς που είχαν προγραμματίσει άφιξη στην Κρήτη αρχίζουν να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους.

Χώρες παράλληλα όπως η Ιταλία και η Γαλλία έχουν αρχίσει να ακυρώνουν κρατήσεις στην Κρήτη, ενώ με αγωνία αναμένεται η συνολικότερη στάση που θα κρατήσουν Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία, οι οποίες ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο η ανησυχία παραμένει μεγάλη, ενώ εκτιμάται ότι η τελική ζημία θα είναι πολύ μεγάλη τόσο για τον Μάρτιο όσο όμως και για τον Απρίλιο.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει απόλυτη απογοήτευση, αφού εκτιμάται ότι εφόσον ο ιός ολοκληρώσει τον κύκλο του, θα μπορέσει να υπάρξει και άμεση ανάκαμψη, με δεδομένο ότι αρκετοί πολίτες θα έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν, μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αγωνίας και άγχους.

Αυτό που δεν είναι βέβαιο ωστόσο, είναι το πού θα στραφούν οι δυνητικοί επισκέπτες, αλλά και το πόσο γρήγορα αντανακλαστικά θα επιδείξει ο τουριστικός κλάδος στην Κρήτη, προκειμένου να περιορίσει στο ελάχιστο τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από τον κορωνοϊό.