ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κρήτη: Στα… όρια τους περισσότερες από 70 Σχολές Χορού

Πάνω από 70 Σχολές Χορού σε όλη την Κρήτη, βλέπουν την βιωσιμότητά τους να κρέμεται από μία… κλωστή τους τελευταίους 10 μήνες, από τότε που μπήκαμε στην δίνη του υγειονομικού πολέμου. Οι ιδιοκτήτες των Σχολών αισθάνονται ότι “δεν υπάρχουμε πουθενά”! Η  κ. Κατερίνα Καργάκη και ο κ. Γιάννης Πατεράκης ύψωσαν τη φωνή τους, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις τους.

“Προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσα από αυτή την άθλια κατάσταση” υπογράμμισαν, κι ενώ “δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που είμαστε κλειστά”, από τη στιγμή που “δημιουργήσαμε τους κατάλληλους χώρους (εντός των σχολών) και “τηρήσαμε ευλαβικά” τις οδηγίες από την πρώτη καραντίνα και μετά.

Ο κλάδος είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση, το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και τα προβλήματα ολοένα και γιγαντώνονται.

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται, διότι όπως υποστηρίζουν τα χρήματα της Επιστρεπτέας που έλαβαν (όσοι τα έλαβαν) δεν φτάνουν… ούτε για τα βασικά: Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι οι πενταπλασιες, κι ενώ κι η τρέχουσα χρονιά κινδυνεύει να χαθεί – με ο,τι αυτό συνεπάγεται! Και με τα πολλά, οι δάσκαλοι χορού θα κλείσουν 15μηνο στην ανεργία!

Η κ. Καργάκη και ο κ. Πατεράκης κατέθεσαν τα αιτήματά τους, καλώντας και ζητώντας από το κράτος:

-Να στηρίξει τον κλάδο του Πολιτισμού, όπως όλους τους άλλους ισότιμα

-Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με μορφή επιδότησης και όχι δανεισμού

-Πάγωμα οφειλών  (δάνεια τραπεζών, ρυθμίσεις προς την Εφορία κι άλλους δημόσιους φορείς) ως τον Σεπτέμβρη του ’21 ( τότε ανοίγει η σεζόν).

-Πλήρη κάλυψη ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβρη

-Πλήρη αναστολή καταβολής ενοικίου ως τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου

-Πλήρη απαλλαγή από κάθε μορφής πάγιο έξοδοΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ