ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σήμερα η απολογία του 40χρονου επιχειρηματία για εκβίαση, τοκογλυφία, αλλά και παράβαση του νόμου «περί ντόπινγκ»

Στην ανακρίτρια οδηγείται σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο 40χρονος Κρητικός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, και ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες για εκβίαση, τοκογλυφία, αλλά και… για παράβαση του νόμου «περί ντόπινγκ».

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 40χρονος προέβη μέσα σε διάστημα περίπου δυόμισι ετών, από τον Μάρτιο του 2021 έως και πριν από λίγα 24ωρα, σε συνολικά έξι περιπτώσεις τοκογλυφίας κι εκβίασης. Το προσδοκώμενο όφελος ανέρχεται για τον 40χρονο άνδρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περίπου στις 30.000 ευρώ!

Κατά το επίμαχο διάστημα, φέρονται ότι έπεσαν θύματα της δράσης του 40χρονου τέσσερις ημεδαποί (οι δύο αδέρφια) και δύο άτομα βουλγαρικής υπηκοότητας.

Ο 40χρονος συνελήφθη μετά από αστυνομική “έφοδο” που έγινε στην επιχείρηση και το σπίτι του, όπου, εκτός των άλλων, βρέθηκαν πάνω από 400 αναβολικά σκευάσματα, ένα πιστόλι και φυσίγγια. Εξάλλου, εντοπίστηκαν – και κατασχέθηκαν – τρία τετράδια με σημειώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σημειώσεις φαίνεται να υπάρχουν ονόματα κατ’ αντιστοιχία με χρηματικά ποσά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου, ωστόσο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για σήμερα Δευτέρα.

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ