ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε περιπέτεια οι διακοπές για τρεις τουρίστες που κινδύνευσαν να πνιγούν

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά παρολίγον πνιγμού σε παραλίες της Κρήτης.

«Θύματα» κυρίως τουρίστες, οι οποίοι αψηφούν τον κίνδυνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κυρίως και βουτούν σε θάλασσες που δεν γνωρίζουν, με υποθαλάσσια ρεύματα, με αποτέλεσμα να θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο.

Έτσι και σήμερα, όταν σε τραγωδία παραλίγον να εξελιχθεί το μεσημεριανό μπάνιο, για τρεις τουρίστες και συγκεκριμένα για έναν 49χρονο Γερμανό, ο οποίος κάνει διακοπές στο νησί μας, τη σύζυγό μία 42χρονη γυναίκα και τη φίλη του ζευγαριού μία γυναίκα 45 ετών.

Και οι τρεις αψηφώντας την κόκκινη σημαία, καθώς και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες στην περιοχή, καθώς φυσούσαν δυνατοί άνεμοι, μπήκαν στη θάλασσα και σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή και χάρη στην άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη – από την Ομάδα «Ωκεανίς» – στην παραλία των Μαλίων, δεν θρηνήσαμε θύματα.

Για τον 49χρονο άνδρα ωστόσο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, λόγω εισρόφησης νερού, ο οποίος και μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:45 το μεσημέρι, ενώ ενημερώθηκε για το συμβάν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χερσονήσου.

Δεν γνωρίζουν τις θάλασσες της Κρήτης

Η άγνοια κινδύνου λοιπόν εγκυμονεί και κινδύνους για τους λουόμενους, κυρίως τουρίστες και πολλοί είναι εκείνοι, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Ναυαγοσωστών κ. Δημήτρη Κλάδο της ομάδας «Ωκεανίς» Ναυγοσωστική Σχολή Κρήτης, που μίλησε στο neakriti.gr, που αψηφούν και τις υποδείξεις των ναυαγοσωστών, όπως σήμερα, που παρόλο που υπήρχε κόκκινη σημαία, πάλι κινδύνευσαν τρεις άνθρωποι.

«Οι επισκέπτες μας δεν γνωρίζουν τις θάλασσες της Κρήτης με αποτέλεσμα να αγνοούν και τους κινδύνους που εγκυμονούν και κυρίως τα υποθαλάσσια ρεύματα», όπως τόνισε ο κ. Κλάδος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κλάδος έχει προτείνει επανειλημμένα να υπάρχουν στα αεροδρόμια του νησιού ενημερωτικά φυλλάδια για τους επισκέπτες της Κρήτης, όπου να αναφέρουν ότι οι θάλασσές και οι παραλίες μας είναι πανέμορφες, ενώ θα παροτρύνει οι λουόμενοι να επιλέγουν παραλίες οργανωμένες όπου θα υπάρχει ναυαγοσώστης, ώστε να μειωθούν και τα περιστατικά πνιγμών στο νησί μας.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ