ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό οίνου και αμπέλου Δήμος του νησιού – Πολλαπλά τα οφέλη

Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Iter Vitis” (Στα μονοπάτια του οίνου) στον οποίον ανήκει η ελίτ της αμπελουργίας αναμένεται να ενταχθεί και επίσημα σήμερα ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκη, σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, δύο δήμοι της Ελλάδας και συγκεκριμένα ο Δήμος Νεμέας και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, αναμένεται να ενταχθούν επίσημα στον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Όπως σημειώνει ο κ. Χιλετζάκης, ο οργανισμός “Iter Vitis“, είναι ένα κλειστό λόμπι το οποίο διαχειρίζεται ευρωπαϊκά κονδύλια του οίνου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι προσπάθειες για να ενταχθεί ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων στον ευρωπαϊκό οργανισμό έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και ως μοντέλο μπήκε μπροστά το αρχαιολογικό πατητήρι στο Βαθύπετρο που χρονολογείται πριν από 4.000 χρόνια, λέει ο κ. Χιλετζάκης.

Τελικά ο στόχος επετεύχθη και έτσι ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων, θα είναι ο ένας από τους δύο δήμους της Ελλάδας που εντάσσονται στον Inter Vitis “Οι δρόμοι του κρασιού και του αμπελιού“.

Αυτό, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ και Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αρχανών, θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον Δήμο καθώς θα μπορέσει ευκολότερα να απορροφήσει κονδύλια που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της αμπελουργίας και φυσικά να πάρουν αξία τα οινοποιεία της περιοχής.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ