ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: “Απόβαση” αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αθήνα

Δυναμική κινητοποίηση με “απόβαση” στην Αθήνα προγραμματίζουν για την ερχόμενη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου αγρότες,κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από την Κρήτη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ενώ χθές πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και συνάντηση με τον Σταύρο Αρναουτάκη.

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικά και έχουν να κάνουν με την επιβίωση του τομέα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Φαιστού κ.Μανόλης Ορφανουδάκης.

Τα σημαντικότερα από αυτά όπως είπε και για τα οποία ζητούν απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία είναι η οι δασικοί χάρτες που στάθηκαν η αιτία να χαθούν εκατομμύρια επιδοτήσεων από την Κρήτη, αφού “κοκκίνησαν”, όπως είπε ο κ.Ορφανουδάκης πολλές εκτάσεις αγροτών και κτηνοτρόφων.

Επίσης το κόστος παραγωγής που αυξήθηκε με αποτέλεσμα εάν δεν ληφθούν μέτρα να παρατηρηθούν ελλείψεις στην διατροφική αλυσίδα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τον κ.Ορφανουδάκη στρεβλώσεις υπάρχουν και στο μεταφορικό ισοδύναμο καθώς το πραγματικό όφελος για τους παραγωγούς φτάνει μόνο 20% από το κόστος των μεταφορικών ενώ υπάρχουν και καθυστερήσεις στις επιστροφές των χρημάτων.

Η Κρήτη μεταχειρίζεται με τρόπο που δεν της αξίζει κατέληξε ο πρόεδρος της Συντονιστικής επιτροπής τονίζοντας ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου με όλα τα μέτρα προφύλαξης και την Παρασκευή το πρωί θα συναντηθούν με άλλους συναδέλφους τους στην πλατεία Βάθης όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ