ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πτήσεις με αερόστατα για τουρίστες και αθλητές! – Ποια περιοχή παίρνει άδεια

Πτήσεις με αερόστατα στο Οροπέδιο Λασιθίου? Και όμως η πρωτοποριακή ιδέα του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη για την ανάδειξη του τόπου του έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που τώρα το θέμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ και ίσως πριν το καλοκαίρι να δούμε τα πρώτα αερόστατα στο Οροπέδιο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, ο κ. Στεφανάκης ανέλυσε όλο το σχεδιασμό που υπάρχει για να γίνει το πανέμορφο Οροπέδιο πόλος έλξης και των φίλων του αερόστατου.

Όπως είπε η περιοχή βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε υψόμετρο 800 μέτρων και τα αερόστατα δεν θα χρειάζεται να απογειώνονται από χαμηλότερο υψόμετρων για να απολαύσουν οι επιβάτες την Κρήτη από ψηλά.

Εάν ένα αερόστατο απογειωθεί από το Οροπέδιο με το υψόμετρο που υπάρχει θα μπορεί να θαυμάσει από πολύ μεγάλο ύψος τις ομορφιές του νησιού μας και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Για το σχεδιασμό αυτό πραγματοποιήθηκε μάλιστα σύσκεψη στο γραφείο του αερολιμενάρχη Ηρακλείου κ. Γιώργου Πλιάκα με τη συμμετοχή του κ. Χρήστου Ρέππα Προϊστάμενου Αερολιμενικού Ελέγχου και αναπληρωτή αερολιμενάρχη και του κ. Μανόλη Μανωλάκη Προϊστάμενου Πύργου Ελέγχου και Εναέριας Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του εγχειρήματος και συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση των σχετικών αδειών.

( Οι κύριοι Γιάννης Στεφανάκης, Γιώργος Πλιάκας, Χρήστος Ρέππας, Μανόλης Μανωλάκης)

Σχεδιασμός για ελικοδρόμιο

Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας ελικοδρομίου στο Oροπέδιο Λασιθίου, που είναι αναγκαίο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως τη μεταφορά ασθενών ή εάν συντρέχουν λόγοι πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεων χιονοπτώσεων κλπ.

Μάλιστα τι επόμενες ημέρες στελέχη της ΥΠΑ θα επισκεφθούν το Οροπέδιο για να άνουν αυτοψία σε προτεινόμενους χώρους από το Δήμο, όπου μπορεί να δημιουργηθεί ελικοδρόμιο αφού έχουν ήδη γίνει προμελέτες.

Ενδιαφέρον από εταιρίες για πτήσεις αερόστατων

Όσον αφορά τα αερόστατα ο κ. Στεφανάκης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρίες να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα με πτήσεις που θα έχουν εκκίνηση από το Οροπέδιο, ενώ όταν θα εκδοθούν οι άδειες επειδή θα είναι η μοναδική αδειοδοτημένη περιοχή στην Κρήτη θα προσελκύσει φίλους του αθλήματος Έλληνες και ξένους ενώ μπορούν να φιλοξενούνται και εκδηλώσεις.

Για τις υποδομές φιλοξενίας είπε ότι υπάρχουν πολλές εκτάσεις στο Οροπέδιο που θα μπορούν να αξιοποιηθούν για προσαπογειώσεις αερόστατων καθώς κάθε τέτοιο πτητικό μέσο χρειάζεται 25 τετραγωνικά.

Στόχος σύμφωνα με τον Δήμαρχο είναι η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων για την προβολή της μοναδικής φιλοξενίας του Οροπεδίου Λασιθίου, των εκλεκτών προϊόντων και γεύσεων, του εξαιρετικού φυσικού και ιστορικού πλούτου παράλληλα με την εξασφάλιση υποδομών πολιτικής προστασίας με την δημιουργία ελικοδρομίου αλλά και ψυχαγωγίας με πτήσεις με αερόστατα.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ