ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πουλούσε αδέσποτα σκυλιά μέσω διαδικτύου και καταδικάστηκε

Πρώτη στο είδος της πανελλαδικά ήταν την Πέμπτη (12/5)  η απόφαση του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, σε βάρος αλλοδαπής, η οποία καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο αδέσποτων ζώων συντροφιάς (σκυλιών) προς το εξωτερικό, με έδρα δραστηριοτήτων ένα μικρό χωριό του δήμου Γόρτυνας.

Η γυναίκα καταδικάστηκε για την δραστηριότητά της αυτή σε 15 μήνες φυλάκισης και σε χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων, προς 10 ευρώ ημερησίως, καθώς αναρτούσε τα αδέσποτα σκυλιά  σε γερμανικές σελίδες αγγελιών και τα πουλούσε προς 380 ευρώ το καθένα.

Η δράση της είχε αποκαλυφθεί το 2019 και η καταδίκη της ήταν αποτέλεσμα κοινής καταγγελίας και ενεργειών τριών φιλοζωικής οργανώσεων, της Ζωόφιλης Δράσης, της Περιβαλλοντικής Φιλοζωικής Δράσης και της ΚΟΦΦΑ NGO.

Η εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας αδέσποτων ζώων στη Μεσαρά έγινε τον Αύγουστο του έτους 2019 μετά την υποβολή της καταγγελίας.

Το κύκλωμα συγκέντρωνε αδέσποτα στην Κρήτη και τα πουλούσε σε βορειοευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Γερμανία. Για την καταγγελία ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ηρακλείου και το τοπικό αστυνομικό τμήμα Μοιρών που έκανε την επέμβαση στο σπίτι αλλοδαπών σε χωριό του Δήμου Γόρτυνας Μεσαράς, όπου συγκέντρωναν τα αδέσποτα σκυλιά και τα πουλούσαν παράνομα στο εξωτερικό, μέσω αγγελιών που αναρτούσαν στο ίντερνετ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ