ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πέταξαν σκυλί στην θάλασσα – Η ηρωική επέμβαση εργαζομένου στο Κυνοκομείο

Η αγριότητα και η έλλειψη παιδείας, που εκδηλώνονται με μια σειρά από συμπεριφορές τουλάχιστον κατακριτέες προς τα ζώα, επαναλήφθηκαν στο Ηράκλειο, με ασυνείδητο που πέταξε στη θάλασσα ένα σκυλί.

Το σκυλί ευτυχώς κατάφεραν να σώσουν από τα κύματα εργαζόμενοι του Κυνοκομείου του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς να τραυματιστεί, και να το κρατήσουν στη ζωή. Για μία ακόμη φορά όμως επανέρχονται στην επιφάνεια περιστατικά βίας προς τα ζώα, που κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν για τα ανθρώπινα ένστικτα που τελικά διαθέτει η κοινωνία μας.

Μετά τα πηγάδια και τις χαράδρες μέσα στις οποίες έχουν εντοπιστεί σκυλιά, η θάλασσα κάτω από τον Καράβολα, που υποτίθεται ότι είναι και τοποθεσία επίσκεψης των φιλόζωων με τα τετράποδά τους, αποδείχτηκε για τον ασυνείδητο συμπολίτη η… λύση για να ξεφορτωθεί το ζωντανό, που με την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσής του βγήκε τρομοκρατημένο από το νερό, αναζητώντας ζεστασιά και ένα χάδι από τον άνθρωπο που το έσωσε…

Οι εικόνες από τη διάσωση του τετράποδου που καταγράφηκαν αποτελούν ένα ακόμη θλιβερό μήνυμα για το πώς κάποιοι άνθρωποι αισθάνονται και λειτουργούν με τα ζώα.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά εργαζόμενος του Κυνοκομείου Ηρακλείου, μόλις ενημερώθηκε, προσπάθησε να βγάλει από τη θάλασσα το σκυλί που μερικά λεπτά πριν έχει πετάξει άγνωστος, όχι πιθανότατα για να το να δροσίσει.

Η προσπάθεια του εργαζομένου αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς ο κυματισμός δεν του επιτρέπει να το πλησιάσει, και το σκυλί στη θαλάσσια περιοχή κάτω από τον Καράβολα, ενώ φτάνει κολυμπώντας μέχρι τα βράχια, απομακρύνεται και πάλι.

Η άμεση κινητοποίηση του Κυνοκομείου και η επιμονή για να σωθεί το άτυχο τετράποδο από τα κύματα, μέσα στα οποία θα πνιγόταν πιθανότατα, καθώς μόνο του δε θα μπορούσε να βγει, γίνεται υπό το βλέμμα περιοίκων και επισκεπτών που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ένας συνάνθρωπος επιφύλασσε σε ένα ζωντανό τέτοια αγριότητα. Η όλη επιχείρηση ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

 

Δήμαρχοι της Κρήτης: Δημιουργία κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας

Εντωμεταξύ, ομόφωνα αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Κρήτης να προχωρήσουν στη δημιουργία κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας που θα φροντίζει τα αδέσποτα του νησιού. Την πρόταση έφερε στο τραπέζι της Περιφερειακής Ένωσης Δημάρχων Κρήτης ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθεί μια έξυπνη και ευέλικτη λύση για τα αδέσποτα του νησιού. Η δημιουργία της κινητής Κτηνιατρικής Μονάδας θα φροντίζει τα αδέσποτα της Κρήτης κυρίως σε περιοχές που δεν υπάρχουν αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες. Όπως αποφασίστηκε, θα κατατεθεί άμεσα σχετικό αίτημα στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς χωρίς τη συνεργασία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας θα είναι αδύνατη η υλοποίηση του εγχειρήματος.

ΠΗΓΗ: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ