ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καλύτερος πρωτοχορευτής της Κρήτης είναι μόλις 10 χρονών (ΒΙΝΤΕΟ)

Συχνά παρακολουθούμε πιτσιρικάδες και λίγο μεγαλύτερα σε ηλικία λεβεντόπαιδα, τα οποία κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και μας γεμίζουν με καμάρι. Είναι όλα εκείνα τα παιδιά της νέας γενιάς του νησιού που αποτελούν λόγο να είμαστε πιο αισιόδοξοι τόσο για το μέλλον, όσο και για την διατήρηση της σπουδαίας Κρητικής παράδοσης.

Ωστόσο, ανάμεσα στους τόσους ενθουσιώδεις νεαρούς που προσπαθούν να πάρουν όλες τις γνώσεις από τους υπομονετικούς χοροδιδάσκαλους, υπάρχουν κάποια παιδιά που πράγματι ξεχωρίζουν όπως ο δεκάχρονος Γιώργος Κλάδος…

Ο μικρός Γιώργος, ο οποίος πρόσφατα «έκλεψε την παράσταση» σε κουμπαριά στο Αμάρι, ξεκίνησε να μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς πριν καν γίνει τεσσάρων ετών στον πολιτιστικό σύλλογο Ρουσσοσπιτίου και έδειξε σπουδαία δείγματα από τους πρώτους μήνες των μαθημάτων. Η συνέχεια, καθώς ξεκίνησε το σχολείο, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς ο λεβεντάκος πρωτοχορευτής ανέπτυξε με πείσμα και μεράκι εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες για την ηλικία του.

Παράλληλα, όσο μεγάλωνε αντιλαμβανόταν σταδιακά την βαρύτητα της παράδοσης και του χαρακτήρα που πρέπει να σφυρηλατήσει όποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τους Κρητικούς χορούς και να «γράψει» την δική του διαδρομή στην ιστορία του νησιού. Το γεγονός ότι είναι ένα παλικαράκι μεγαλωμένο μέσα στα γλέντια, τα κρητικά τραγούδια και την παραδοσιακή μουσική, φυσικά και έχει παίξει ένα τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα αλλά και στη σφυρηλάτηση των ικανοτήτων του.

 

 

Όλοι όσοι τον γνωρίζουν, αναγνωρίζουν χωρίς καμία αμφιβολία ένα πολύ εργατικό κρητικόπουλο που κάνει τα πάντα στα μαθήματα με αφοσίωση προκειμένου να ανέβει επίπεδο με αφετηρία το ξεκάθαρο ταλέντο του. Αν και πάντα σεμνός, δεν λίγες οι φορές που παρασύρεται από τον ρυθμό του λυράρη και «ζωγραφίζει» στην πίστα, αναγκάζοντας τους πάντες να του χαρίσουν το πιο δυνατό χειροκρότημα!

Τα τελευταία 3 χρόνια, κατόπιν παρότρυνσης του πρώτου δασκάλου του, ο Γιώργος Κλάδοςμεταπήδησε στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης όπου και συνεχίζει την προσπάθεια με τα ίδια σημαντικά στοιχεία και το μεράκι που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως έναν από τους ανερχόμενους νεαρούς χορευτές της Κρήτης.

Τα γεμάτα ενθουσιασμό και αναγνώριση σχόλια των χοροδιδασκάλων του, είναι η ώθηση και τα θετικά συναισθήματα που χρειάζεται κάθε σοβαρός και ταλαντούχος νεαρός όπως ο Γιώργος…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον μόλις 10 ετών Γιώργο Κλάδο από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης που τρελαίνει κόσμο με τις χορευτικές του ικανότητες στο Αμάρι!

ΠΗΓΗ: daynight.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ