ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ο καιρός της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου

Ισχυροί νοτιάδες θα πλήξουν το νησί και κυρίως το Ρέθυμνο την Κυριακή, ξεπερνώντας κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Συστήνεται προσοχή από τους μετεωρολόγους, καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σταδιακά από το Σάββατο, φτάνοντας στην κορύφωση τους την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ από το ίδιο απόγευμα θα εμφανίσουν σταδιακή εξασθένηση.

Σε γενικές γραμμές καλός θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο, με την πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων από τα δυτικά προς τα ανατολικά την Κυριακή το βράδυ, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να δούμε περισσότερες βροχές, κυρίως στα βόρεια του νησιού.

Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα για την εποχή, με τους νοτιάδες της Κυριακής να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τον υδράργυρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής κατά τόπους, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ