ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kρήτη: Μη επιστρεπτέα επιδότηση – Αργεί η “Ανάσταση” για τους δικαιούχους

Σε γόρδιο δεσμό για όσους διεκδικούν χρήματα από τη μη επιστρεπτέα επιδότησης της Περιφέρειας Κρήτης ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ εξελίσσεται η διαδικασία, σύμφωνα με τα όσα εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης, Αριστείδης Φραγκάκης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αν και έχει περάσει ήδη ένας μήνας από όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία και έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα εκείνων που δικαιούνται τα χρήματα, από τους 2.320 οι αιτήσεις των οποίων εγκρίθηκαν, μόλις οι 800 έχουν υποβάλλει αίτημα γα εκταμίευση των χρημάτων και έχουν προχωρήσει τη σχετική διαδικασία.

Οι λόγοι είναι πολλοί: Ένας είναι ότι όσοι έχουν οφειλές στην Εφορία θα παρακρατηθούν χρήματα από αυτά που θα πάρουν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα με συνέπεια ένας σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών, να αποφεύγει τη διαδικασία.

Ένας δεύτερος, είναι οι πολλές και χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για να πάρουν τα χρήματά τους.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί και οι οποίες κεπερνούν  τις 1.000, ο κ. Φραγκάκης εκτίμησε πως αυτές θα εξεταστούν μετά το Πάσχα καθώς έπρεπε πρώτα να εκδοθούν οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης τους, από την κεντρική πολιτεία.

Όσοι τώρα δικαιούνται τα χρήματα και δεν έχουν υποβάλλει αίτημα εκταμίευσης, θα πρέπει να το κάνουν έως τις 31 Ιουλίου, διαφορετικά θα χάσουν όσα χρήματα δικαιούνται.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ