ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρήτη: Με μικρό καλάθι ψώνισαν στις θερινές εκπτώσεις οι καταναλωτές

Μικρό ήταν το αγοραστικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε στην καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδο τόσο στο αστικό κέντρο του Ηρακλείου, όσο και στις τουριστικές περιοχές.

Οι έμποροι, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ, δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των φετινών καλοκαιρινών εκπτώσεων καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η κίνηση ναι μεν ήταν κατά ένα μικρό ποσοστό μεγαλύτερη σε σύγκριση με πέρσι ωστόσο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.

Ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να ερμηνεύσει την χαμηλή κίνηση στις φετινές θερινές εκπτώσεις, αφού όπως λένε τουλάχιστον στο Ηράκλειο υπήρξαν μεγάλες εκπτώσεις που έδιναν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προχωρήσουν στις αγορές τους.

Όπως αναφέρουν, ο υψηλός πληθωρισμός, ειδικά στα καύσιμα και στα τρόφιμα, ροκανίζει το εισόδημα των καταναλωτών με συνέπεια να μην υπάρχει η δυνατότητα για έξτρα έξοδα, πολύ δε περισσότερο για δώρα ή και ακόμα για είδη ένδυσης και υπόδησης.

“Αλλά περιμέναμε και άλλα ήρθαν” λένε οι καταστηματάρχες στο Ηράκλειο, οι οποίοι μπορεί να εκφράζουν μία σχετική ικανοποίηση ωστόσο όπως σημειώνουν σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που περίμεναν και επιθυμούσαν.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ