ΚΡΗΤΗ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κρήτη: Μαζικές εξορμήσεις για να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο!

“Βουλιάζουν” από εκδρομείς τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου, μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις, ενώ σήμερα ο καιρός είναι πολύ καλός αν και με χαμηλές θερμοκρασίες που για την εποχή, όμως, είναι απολύτως λογικές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” που ανέδειξε το θέμα και την Ελένη Μπουρμά ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο κόσμος επιλέγει τα Ανώγεια για πολλούς λόγους, όμως ο σημαντικότερος είναι το υπέροχο τοπίο και οι “ζεστή” φιλοξενία.

Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όσους σπεύσουν στα Ανώγεια είτε σήμερα είτε αύριο, να επιλέξουν τα ανοιχτά σημεία του δρόμου και να μην υπερεκτιμήσουν τις δυνατότητές τους και πλησιάσουν περιοχές που δεν γνωρίζουν για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα προβλήματα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι από την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι και σήμερα ήταν “πρωτόγνωρος ο κόσμος που επισκέφθηκε την περιοχή”! Χαρακτηριστικά, σημείωσε ότι: “Αυτό που έβλεπα τις καθημερινές στα Ανώγεια ήταν αυτό που πάντα ήθελα για την περιοχή μου και πάντα οραματιζόμουν…”.

Αλλά και στο Oροπέδιο Λασιθίου η εικόνα είναι αντίστοιχη με πλήθος εκδρομέων να προγραμματίζουν βόλτα για τον απαραίτητο … χιονοπόλεμο που, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για μικρούς αλλά και για μεγάλους!

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Λεονταράκη, που μίλησε στην ίδια εκπομπή, η κακοκαιρία “Διομήδης” άφησε πολύ νερό στην Κρήτη, πολύ χιόνι κι ελάχιστα μικροπροβλήματα. Ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός στις μετακινήσεις στα ορεινά, έχοντας- για προληπτικούς λόγους μέσα στο αυτοκίνητο – αντιολισθητικές αλυσίδες, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η περιοχή πέριξ των Ανωγείων συγκεντρώνει και πάλι πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες που επιθυμούν να λειτουργήσουν εκεί μικρά και διαχειρίσιμα καταλύματα και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες ενώ οι αιτήσεις στο Leader είναι πολλές.

Τόνισε δε ότι “Δεν έχει νόημα να συζητάμε για μεγάλες πίστες και τελεφερίκ, αλλά να κάνουμε αυτό που μπορούμε”ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ